Wie is de reisleider?!

Buongiorno!

Daar is tie dan.. m’n eerste blog uit Sardinië!

In de tussentijd ben ik nu al 2 weken aan het werk als reisleiding voor Estivant en heb t errug naar m’n zin! Op het begin wel erg wennen, vooral aan de Italiaanse mentaliteit, lekker alles op z’n dooie gemakkie.. maar heb me hier al snel in kunnen vinden 😉

Kennis gemaakt met iedereen op de camping, de mensen van de buitensportactiviteiten en van de watersport. Erg gezellig! Best wat Nederlanders maar ook veel Italianen.. had ik nu maar beter m’n Italiaans geleerd 😛 Maargoed ik kan me redelijk goed verstaanbaar maken en ik snap veel als ze tegen me praten, het gaat steeds beter 🙂

~DSC_0828 ~DSC_0829

Omdat ik m’n gasten moet kunnen adviseren over de buitensportactiviteiten kan ik soms mee om te kijken of dat wat is.. dat is vervelend 😛 Zo ben ik al wezen caven, canyoning en canoeing! Allemaal erg gaaf, vaak in een super mooie omgeving.. zo zie je ook nog is wat van het eiland!

~DSC03025 ~DSC03054 ~DSC03057 ~DSC03081 ~DSC03088 ~DSC03095 ~DSC03099 ~GOPR0188 ~GOPR0208 ~GOPR0216

De vaste activiteiten in het programma van m’n gasten zijn een wandeltocht van de Monte Albo af met een hoogte van 1000 meter, gelukkig naar beneden 🙂 mooie omgeving en je komt nog wat te weten over de natuur, een fietstocht (heb me eigen de pokke gefietst en ben 2x op m’n bek gegaan met als resultaat een aantal schammetjes, blauwe plekken en een licht gekneusde rib) ach ja, het leven van een reisleider gaat niet over roosjes :P, dit onder leiding van Sandra, een Nederlandse die al aardig wat jaartjes hier woont.. een watersportdag.. er is een instructeur die zeker weet dat hij me windsurfen heeft geleerd aan het einde van deze 5 wkn, nou doe je best.. (voor degenen die weten hoe goed ik op een snowboard sta…. Dit gaat me nog beter af :P) en een tour over het eiland heen, om meer over de geschiedenis te weten te komen, dit onder leiding van Marco, een Belg met Italiaanse ouders, echt een super aardige vent… hier komen we op het einde in een kerkje waar echt ontzettende mooie akoestiek is, en waar iedereen een kaarsje kan aansteken en het uitzicht geweldig is.

~DSC_0945 ~DSC_0991~DSC_0960~DSC03010 ~DSC_0841 ~DSC_0845 ~DSC_0853 ~DSC_0855 ~DSC_0867 ~DSC_0891 ~DSC_0895 ~DSC_0931 ~DSC_0945 ~DSC_0946 ~DSC_0982 ~DSC_0988 ~DSC_1022 ~DSC_1024 ~PICT0048~DSC_1056 ~DSC_1060 ~DSC_1064 ~DSC_1095 ~DSC_1100 ~DSC_1110

De eerste groep bestond uit 5 mannen en 3 vrouwen, had ik nooit verwacht, zoveel mannen en dat is ook de enige groep die ik krijg hier op Sardinië die meer mannen dan vrouwen had… echt ontzettend gezellig, heel veel gelachen… ik herhaal Héél veel 😛 Om Yvo die z’n muntjes kwijt raakte, om René die nergens boven uitkomt omdat hij zo klein is 😛 En om Corina, of haar haar wel goed zat 😛 Met iedereen eigenlijk echt super veel lol gehad! Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal, erg mooi om sommige dingen te horen en ook te merken dat ze jou als reisleiding toch wel in vertrouwen nemen om belangrijke zaken te vertellen..  Als cadeautje heb ik een vlagje van Sardinië gekregen voor op m’n tas en ze hebben m’n eten betaald op de laatste avond dat we uit eten gingen met z’n allen.. echt super lief!

~PICT0028

De tweede groep bestond uit 4 vrouwen en één man bleef 2 weken. Ook weer een errug gezellige groep! Totaal verschillende types van elkaar, die het uiteindelijk heel erg goed met elkaar konden vinden. Hier ook weer lief en leed gedeeld en (achteraf) heel hard gelachen om het nachtelijke slangavontuur, waarbij ik een slang ging vangen voor 1 van de vrouwen in de tent, die er gelukkig niet zat 😛 Het wie ben ik spel samen met de groep en met Rob, de NL chauffeur van de camping, zal nog lang in m’n gedachten blijven 🙂 Als cadeautje kreeg ik een gratis massage op de camping! Wat word ik toch verwend 🙂 🙂 Echt weer héél schattig!

~IMG_0162~DSC_1110 ~DSC_1139 ~DSC_1170 ~DSC_1194 ~DSC_1202 ~DSC_1210 ~DSC_1218 ~DSC_1224 ~DSC_1227 ~DSC_1233 ~IMG_0143

Iedereen is erg tevreden tot nu toe.. wel spannend want het is toch even wennen.. ik wist van tevoren natuurlijk niet of ik het goed zou kunnen maar het ligt me wel erg goed, blij dat ik deze keuze gemaakt heb! Wie is de reisleider?! It’s me!!!!! 🙂

~DSC03149 ~DSC_0898 ~DSC_0902 ~IMG_0054

Vanaf vandaag ben ik weer zonder groep.. wel heel raar want je bent toch wel continu samen met de groepen.. ook wel erg lekker om een weekkie vrij te zijn.. kan ik eindelijk m’n blog typen 😉 En ik heb wat leuke dingen in het vooruitzicht.. dat komt wel weer in t volgende blog 🙂 Voor m’n kosten en inwoning was gevraagd of ik af en toe even wil helpen op de camping.. vanmorgen geholpen met wat tentjes schoonmaken en de was.. weer heel anders maar wel leuk!

Tante marianneke ook via deze weg nogmaals gefeliciteerd 🙂

En Rox, lig je nou nog steeds niet te puffen 😛

Wist je dat:

 • Ik samen met een aantal een wijnproeverij op de camping heb opgezet?
 • Wij dit nu elke week gaan doen omdat het een groot succes is?
 • Mijn taak de mensen verzamelen is en vooral de wijn proeven 😛 ~DSC03107 ~DSC03114 ~DSC03128 ~DSC03173
 • Ik mijn lever hier behoorlijk op de proef stel, aangezien ik elke dag ongeveer een flesje rode wijn naar binnen werk 😛
 • Ik er weer een nieuwe vriend bij heb die ik elke week tegenkom?
 • Hij maar een paar tanden heeft, stokdoof is, maar nog wel m’n kont weet te vinden 😛 ~DSC_0980 ~PICT0031
 • In de eerste groep een collega van het lab vanuit het Erasmus zat?
 • René een wijk verder woont in het Wateringse veld?
 • Er hier heel veel slangen zitten, niet giftig, die ze af en toe moeten vangen? ~DSC03102
 • Ze in Sardinië ook varkentjes aan het spit rijgen?!
 • ~IMG_0148

Arrivedeci!

 

14 comments

 1. Agnetha schreef:

  Wat heb ik dit gemist…je blogs hihi!! Super leuk om dit weer te lezen!! Volgens mij heb je het super naar je zin!! Leuke dingen maak je weer mee!! En wat gaaf dat je lekker met al die activiteiten mee mag doen!! Nog heel veel plezier!! Geniet van je vrije weekje en ik kijk uit naar je nieuwe blog!! Xx

 2. Rupert schreef:

  Super Alida.

  Jij leeft en laat leven,
  jij geniet en laat genieten.

  Je vergaart kennis en deelt het
  en zo kan ik nog even doorgaan.

  Terima Kasih zeggen wij in het Indonesisch.
  Jij weet heel goed de letterlijke betekenis ervan:

  Geven is ontvangen.

 3. Abby schreef:

  Hè Ali, klinkt weer super

 4. bert steiger schreef:

  Ziet er weer allemaal geweldig uit ,nog heel veel plezier en hou alles heel !!

 5. Rosanne schreef:

  Wat leuk weer Aal! Je bent ook van alle markten thuis als reisleidster, slangen vangster, wijn proever, schoonmaakster & pro-surfster ;-). Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe vriend. Nu lekker genieten van je vrije week. Heel veel plezier nog en ik lig nog steeds niet te puffen..haha. X

 6. Isabel schreef:

  Helemaal naar je zin zo te zien en te lezen. Leuk!

  Grt
  Isabel

 7. Annet M. schreef:

  Leuk te lezen wat je weer allemaal meemaakt, blij voor je dat je het naar je zin hebt, en dat het begeleiden van een groep je goed afgaat, had ook niet anders verwacht!! geniet nu even van weekje rust, kan je daarna er nog een week goed tegen aan! Liefs x

 8. marinka schreef:

  Hey Alida, wat super leuk om je ervaringen telezen!!! En zo te lezen heb je het prima naar je zin. Geen tijd om de neo te missen!!!! Heel veel plezier. X marinka

 9. Henk schreef:

  RUSTIG AAN MET DE WIJN!veel plezier

 10. Betty schreef:

  Hoi Alida
  Je heb het weer helemaal naar je zin geniet er lekker van, ik kijk al uit naar je volgende blog liefs en knuf Betty

 11. Ingrid schreef:

  Hey Aaltje,
  Super dat je het zo naar je zin hebt!
  Ik had niet getwijfeld hoor of je het zou kunnen :-p

  Heel veel plezier en weer veel mooie foto’s maken he!
  Gr. Ingrid

 12. Marianne schreef:

  Hoi Alida, eindelijk alles gelezen, tja ik heb het ook zo druk 🙂 :). Wat een prachtige foto’s en wat heb je al weer veel gedaan. Lekker genieten van alles!!!

  Divertiti!!!XxX

 13. Henk schreef:

  Super weer om te lezen, beter laat dan nooit. Toen ik hoorde dat je blog online stond heb ik al twee keer eerder proberen te lezen: één keer lag het internet er uit bij de klant waar ik zat en de tweede keer een paar dagen later ging er een server down… Maar goed, leuk om te zien dat het zo bevalt. Ik begrijp dat je nu ook slangenbezweerder bent? Gevarengeld lijkt me wel op zijn plaats dan. Mooi volk die Italianen. Wat mij altijd verbaasde is dat ze allemaal op het dooie akkertje door het dorp sjokken, maar zodra ze in de auto stappen worden ze waanzinnig en denken ze dat ze Nikki Lauda zijn. Veel plezier nog en van wijn wordt je dik 😛

 14. saskia schreef:

  Hallo Alida, beetje verlaat gelezen.
  Wat heb je het weer gezellig. Ik zie
  Dat je al weer op een oudere man ben gevallen
  haha.
  Veel plezier de komende tijd.
  Kusjes Saskia en Theo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *