Joe meets new friends!!

Hallo allemaal!

We zijn alweer een maandje in Nederland. Het werd te koud om te kamperen in een tent en het geld raakte op.. dus tja.. dan maar naar de kou hier… maar dan zitten we in ieder geval binnen!

Aangezien ik nogal achterloop met m’n blogs en er toch nog wel redelijk wat mensen zijn die ze lezen ga ik proberen de komende tijd nog een paar blogs online te zetten.. hier komt de eerste!

Vanuit Manuel en Monique zijn we langs de kust naar het Zuiden gereden. We dachten continu de kust te zien maar daarvoor moest je regelmatig echt de kustdorpjes inrijden. Best lang over gedaan dus.. maar de moeite waard, zie pics!

Omdat het nog steeds rukweer was hebben we niet kunnen kamperen. We hebben overnacht in een hostel in Lagos. Van hieruit hebben we een aantal uitstapjes gemaakt naar Sagres (waar we het fort bezocht hebben), kaap sint-vincent en Lagos zelf. Prachtige kust!

Hierna naar Albufeira gereden, waar we een paar nachten in een mooie studio hebben overnacht. Toen ging de zon zowaar schijnen! We dachten, daar maken we gelijk gebruik van en we hebben een boottocht langs de grotten geboekt. Helaas bleek de zee toch niet zo rustig te zijn toen we aan het varen waren, we konden de grotten niet in, alleen vanaf de buitenkant bekijken. Ik zag op een gegeven moment nogal groen en toen er om me heen een aantal mensen gingen kotsen heb ik dat ook niet meer in kunnen houden. Gadver wat kan je je dan rot voelen zeg bahhh. Verder hebben we genoten van de kust en van de zon, langs verschillende plekjes gereden en de grotten vanaf vaste grond bekeken (dat ging een stuk beter hihi).

Joe heeft wel nieuwe vrienden gemaakt op de boot! Hij was zo blij dat deze Engelse mevrouw bij hem op schoot kwam zitten! Heb ‘m nog nooit zo blij gezien! Ik heb er toestemming voor gekregen om deze foto te plaatsen hoor… (uiteindelijk hahaha)

Joe meets new friends!!

Een stukje verder gereden en vanuit Olhão een ferry genomen naar Ilha do Farol. Het hele eiland overgewandeld en wat gegeten en gedronken tussen de locals. Als je hier je joggingbroek niet aan had en geen alcohol en zware shag walm om je heen had hangen hoorde je er niet bij!!

De dag van vertrek kwamen we er achter dat we eigenlijk een heel mooi strand voor de deur hadden.. die gelukkig nog wel gezien en even lekker rondgewandeld!

Hierna hebben we toch een paar nachtjes kunnen kamperen! Omdat het niet meer zo hard regende durfden we het aan. Maar toen begon het met waaien… en niet zo zachtjes ook! We kampeerden bij Shamwari Hilltop Retreat in de bergen.. een klein Afrika in Portugal (van een vrouw uit Zimbabwe). Boven op een heuvel! We konden niet in het ‘dal’ kamperen want daar was zoveel modder daar had C1tje direct vast komen te zitten! Dus we stonden ‘best’ wel in de wind. We hebben met veel moeite de tent extra vast gezet, met een extra stok en grote stenen op de zijkant. Heel gedoe, maar we hebben het overleefd.. en de tent ook! Op 1 gebroken tentstok na dan.. viel nog mee, volgens mij zaten we in een halve orkaan! We hebben daar een mooie wandeling gemaakt met de honden van de camping en een andere dag het dorpje Mertola en de verlaten São Domingos mijn bezocht (een vulkanische sulfide-ertsafzetting en het was de eerste plaats in Portugal met elektrische verlichting).

Paar lekkere dagen gehad en we waren blij dat we niet weg gewaaid waren haha. Hierna zijn we weer een stukje terug gereden naar het Zuiden waar we 2 nachten gekampeerd hebben. Van hieruit hebben we de stad Tavira bezocht, was leuk om even in rond te lopen.

Hierna hebben we twee nachtjes ten zuiden van Sevilla in een hotel geslapen in een echt Spaans dorpje. In dit dorpje rondgelopen voor eten en dat was zeer moeilijk voor een vegetariër! Hier werd geen woord Engels gesproken dus met translate er achter gekomen dat ik toch echt niks vegetarisch kon krijgen. Mijn hoofdmaaltijd was kippenpoot, op de foto kunnen jullie zien hoe ik er van genoten heb…. Ik heb het maar weggespoeld met wijn… dat maakte veel goed hehe

Hier vandaan een dagje in Sevilla geweest, nog steeds een hele mooie stad! Hier voor het eerst kennis gemaakt met een aantal onbeschofte obers.. welke trend zich grotendeels heeft voortgezet in Spanje. Ik bestelde in het Spaans maar zelfs dat werd vaak niet gewaardeerd.. 9 van de 10 x waren ze echt heel onbeleefd. Jammer. De kerstversiering was ook hier weer indrukwekkend, dat maakte weer een hoop goed.

Zoek de verschillen… 2015 vs 2022…

Hierna nog een paar nachtjes gekampeerd in Roche, waar de hoofdtaal Duits was en van hieruit een aantal stadjes/dorpjes bezocht, Jerez de la Frontera, Cádiz, Vejer de la en Tarifa.

En van hieruit zijn we vertrokken naar Caleta de Velez, onze mini holiday tijdens onze reis! We mochten tijdens de kerstvakantie gebruik maken van Wim z’n appartement en hebben hier echt genoten! We hebben hier gerelaxt, vegabbq’s op het balkon gehad, genoten van de zonsondergang, spelletjes gespeeld, lekker gesport in Torre del Mar op het strand (met de bergen als uitzicht) tapa’s gegeten op het strand en de boulevard en hier geluisterd naar livemuziek, plekjes als Ronda, Antequera, Málaga, Benalmadena, Nerja en frigiliana bezocht en hier lekker rondgewandeld. Het nieuwe jaar hebben we ingeluid op het balkon van Europa in Nerja. Daar hebben we een nachtje geslapen zodat we allebei wat konden drinken en gefeest dat we hebben! Héél veel gelachen om de zanger van de band die echt niet kon zingen en om de mensen die de 12 druiven naar binnen proberen te werken op elke klokslag, omdat dit traditie is in Spanje. Geen foto’s van oud en nieuw helaas.. Echt héérlijk onze mini holiday!! Nogmaals dank Wim!

Ook nog naar het Alhambra geweest in Granada en een mooie wandeling gemaakt in de Sierra Nevada. Dit en de rest van Spanje in volgende blogs! Werden anders teveel foto’s 😉 Stay tuned!

Doeiiii tot snel!!

4 comments

 1. Monique Vlugt schreef:

  Prachtig weer Aal. Ondanks het weer toch veel gezien en genoten. Julle moeten echt de volgende keer van februari komen veel beter campeer weer of tussen september en november. Ik zeg doen hoor!

 2. Annet schreef:

  Prachtige foto’s weer, leuk geschreven, en fijn dat jullie genoten hebben👍liefs xx

 3. Henk schreef:

  Weer een leuke ervaring

 4. Nanda schreef:

  Jullie ondernemen echt weinig 😛
  Die foto van Joe op de boot 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *