Running out of Gas!

Ayubowan!

Ja hoor.. daar is ze dan EINDELIJK  met haar eerste verhaal 😛 Ik ben natuurlijk al  een week weg dus tja er zijn wat mensen die ongeduldig worden 🙂 🙂

Ontzettend bedankt voor alle reacties, erg leuk!!

Ik ga het dit keer anders doen, kort verhaaltje over waar ik ben geweest en dan nog wat wist je datjes (eerlijk gejat :P)

Colombo

Na een lange vlucht en wat regelzaken op het vliegveld ben ik in een taxi gestapt naar Colombo. Had al gelijk door dat afdingen hier een stuk moeilijker gaat! De taxi chauffeur wilde me overhalen om naar Negombo te gaan, dat was maar een half uur rijden en zou een stuk leuker zijn, maar omdat hij ook gelijk verkering wilde vertrouwde ik het voor geen meter en heb ik me toch naar Colombo laten brengen. Het eerste hostel waar ik naar binnen stapte wil je niet dood gevonden worden (echt TE eng voor woorden) en uiteindelijk met een tuc tuc aangekomen in een hotel met een nogal zielig uitzicht:

uitzicht colombo

maar nadat ik kwam vragen of er iets was om de douchevloer mee droog te krijgen kreeg ik opeens een kamer met dit uitzicht:

zeezicht colombo

Nou das toch wel ff lekker 😉 De volgende dag ’s ochtends de stad verkend en er achter gekomen dat met een tuc tuc langs de highlights gaan een beter idee was. Oversteken in Colombo is net Russisch Roulette namelijk, nog erger als in Ho Chi Minh in Vietnam (ook weer eerlijk gejat uit de Lonely Planet deze woordspeling :). Paar mooie tempels gezien, NL kerk met uitleg van een heel grappig ventje die vertelde dat de slaven vroeger op deze manier in de banken zaten:

~DSC_0679

Een moskee, hindutempel,en s’ avonds naar de boulevard geweest waar hele familie’s gezellig muziek samen maken, van het uitzicht genieten  en waar schoolkinderen  hun schoolreisje hebben en dan graag met je komen praten om Engels te leren en om samen liedjes te zingen..

~DSC01436

Echt heel leuk! Colombo is echt super duur (heel Sri Lanka is een stuk duurder als de andere Aziatische landen die ik gewend ben) dus ik ben er na 2 nachten snel weer vertrokken!

Hikkaduwa

Op aanraden naar Hikkaduwa gereisd in een local busje.. gelijk al een heel avontuur 🙂 Hikkaduwa  zou meer toeristisch zijn en ff lekker om uit te rusten op het strand. Maar het is nu geen seizoen daar dus het was een uitgestorven boel. Ik ben uiteindelijk bij een heel schattig gezin terecht gekomen in een guesthouse voor niet al te duur, die mensen waren echt super lief! Ik vond het eigenlijk zielig om weg te gaan maarja ik kan niet alleen voor de mensen blijven.. Een heerlijke ayurvedische behandeling  genomen (tja je moet toch wat als je je verveelt :P) van 2 uur de eerste dag en 2 uur de volgende dag. Heel vaag hoe dat er aan toe gaat, je krijgt eerst een massage van 1 uur (gaat heel snel en dan drukken ze met van die bladeren op je lichaam.. dan ga je in een soort doodskist liggen voor een sauna

~DSC01470

 

en daarna krijg je nog een hoofd/nekmassage.. en de volgende dag weer.. dan moet je nog een drankje drinken en wat korrels innemen en dan ben je weer gezond whaha). Bijzonder om mee te maken en weet niet of het de beste was maar ik heb het weer geprobeerd ;).

Galle

Met een local bus een dagje naar Galle geweest. Omdat de familie in Hikkaduwa zo schattig was en ik daar ook goedkoop kon slapen ben ik weer een half uurtje terug gereisd om nog een nachtje bij hun te slapen ;). Galle is echt super leuk! Het oude centrum wat omringd is met grote muren van het Nederlandse fort wat het ooit is geweest in de V.O.C tijd. Echt een hele leuke sfeer,  nog met een non gepraat,  NL kerk, naar een nationaal museum geweest, en rondgewandeld over de muren van het fort.

~DSC_0760

 

~DSC_0953

Ook daar weer in contact gekomen met kindertjes maar ook families die met je komen praten, ze vinden het allemaal heel interessant om met je te praten maar ze weten niet veel meer als; ‘Hello, where you from? What’s your name? En How old are you? Haha het is ook in alle Aziatische landen hetzelfde 😉

Yala national park

Via een NL site contact opgenomen met een jongen  (U.P.) die zelf een paar maanden in o.a. NL is geweest en weet wat mensen uit het Westen leuk vinden.  Het is een familiebedrijfje, zijn zus runt een guesthouse vlakbij het park. Ik moest twee bussen nemen en toen ik hem belde zei hij nee blijf maar op het eerste station want daar woon ik, dan kan je gelijk meerijden in de tuc tuc! Was echt super leuk, kokosnootje gedronken, naar de markt geweest om eieren te kopen.. dat soort dingen.. S’avonds gelijk naar een tempel geweest waar de locals komen, echt super gaaf, tijdens de zonsondergang, heel mooi, helaas geen foto’s van kunnen maken omdat m’n batterij leeg was.. pfff gelukkig was t m’n batterij dacht dat m’n fototoestel nu al kapot was! De volgende ochtend samen naar t strand geweest waar weinig toeristen komen, dan ga je tussen grote rotsen in het water liggen en dat is dan het zwemmen in de zee haha.. maar wel heel mooi, lokale vissersmannen die de buit binnen halen en vrouwtjes die hun kleding en zichzelf wassen in de rivier die uitkomt in de zee. Hij haalde ook nog even een kokosnoot uit de boom die we lekker leeggedronken hebben 🙂

~DSC01512

’s Middags op safari gegaan. Omdat ik de enige was voor de tour, gingen de kinderen van zijn broer die de jeep reed mee (echt hele schattige kindjes) en U.P. zelf ook. Was een erg leuke middag. Helaas niet het luipaard gezien, waar ze driftig naar op zoek waren met z’n allen, maar wel hele olifantenfamilie’s, mongoos (zie hieronder om googelen te voorkomen :P), allerlei soorten vogels, aapjes en leguanen. Heel leuk om weer mee te maken zo’n safari. In dit park (zoals in bijna alle parken op Sri Lanka) mocht je niet buiten de jeep komen (alleen een klein stukje waar je ff mag wildplassen ;)). Dus dat was weer heel anders als in Thailand.

~DSC_1063 ~DSC_1012 ~DSC_1158 ~DSC_0992

S’avonds nog een ‘kampvuur’ gemaakt ik dacht dat het hele guesthouse in de fik zou vliegen maar het is gelukkig goed afgelopen ;).

~DSC01581

Wat heeeel erg fijn is, is dat ik 6 kilo bagage heb achter kunnen laten bij deze mensen thuis want ik werd echt helemaal gek van m’n grote tas. Hoogstwaarschijnlijk (ik ga er wel vanuit anders word ik boos op dr ;P) komt Nanda 2 weken hierheen en dan kan ze een deel meenemen wat ik niet mee hoef te nemen naar Nepal of India. Wat ik natuurlijk super leuk vind dat ze komt!!

Ella

Ik ben gisteren aangekomen in Ella, wauw dat is echt mijn ding! Gisteren naar Little Adam’s Peak gewandeld, echt super mooi, gaaf uitzicht over de bergen. Het klimaat is hier ook een stuk koeler omdat het zo hoog ligt, daar was ik wel ff aan toe,  heb vannacht gelijk beter geslapen! Vandaag ben ik naar Ella Rock gelopen. In de lonely planet stond dat je het beste een gids kon nemen omdat je nog wel is kon verdwalen maar ik dacht ik loop gewoon die kant op en dan zie ik het wel… nou wist gelijk al niet meer welke kant ik op moest, dus vroeg de richting aan een man op de treinrails ;), die heel goed engels bleek te praten en echt heel aardig was. Die heeft me rondgeleid en me geholpen de berg op (was wel nodig want het was echt een ENORME klim, goede training voor straks in Nepal!) dus heb hem een flinke fooi gegeven. Die mannen lopen er daar ook op in de hoop dat er een kneus langskomt zonder gids 😉 Hij vroeg nog of ik genoeg water bij me had, ja hoor, 1 liter zou wel genoeg zijn dacht ik? Dus lichtelijk uitgedroogd weer beneden gekomen na een aantal uur en kan nu weer plassen 😉 Nog wat leuke foto’s gemaakt van de locals en beloofd de foto’s op te sturen, die vonden het helemaal fantastisch! Hij heeft me ook nog meegenomen naar de watervallen, ook erg leuk!

~DSC_1282~DSC_1270 ~DSC_1268~DSC_1290

Wist je dat:

 • Mijn eerste kennismaking met een bedelaar uit Sri Lanka er 1 was, dat er een stompje waar z’n been (n)ooit heeft gezeten  het raam van m’n taxi naar binnen werd gestoken, waarna ik zei Jezus ik schrik me rot! En de taxi chauffeur in een deuk lag omdat hij m’n reactie wel begreep ook al was tie in t Nederlands!
 • De dompelaar echt een goede tips is geweest, tnx Eric! Dan kan ik idd af en toe ff chillen met een theetje of een soepje op m’n kamer zonder dat ik lastig gevallen word door een opdringerige local?
 • Ik steeds aan Abby moet denken als de Sri Lankezen met hun hoofd nee schudden/ja knikken.. Bedoel je nou nee of bedoel je nou ja?! Hahaha
 • Ik de afgelopen week echt helemaal gek werd van m’n bagage?
 • Ik de eerste dag direct blaren heb gelopen tussen m’n tenen van m’n teenslippers?
 • (muzieknoot) ik een heeeeel zwaar leven heb 😛 (muzieknoot)?
 • Dat er een aantal heel hard hebben moeten lachen om het voorgaande wist je datje (hoorde je hier Agneet J)?
 • De local busjes hier tussen de 15 cent en 1 euro kosten?
 • Het eerste local busje me niet op tijd waarschuwde en toen ik het navroeg me op straat zette, met TE zware tas en al en terug wees naar Hikkaduwa: That way!?
 • De busjes als je pech hebt een soort van suïcide zijn, je met z’n 100-en in een bus zit (als je geluk hebt anders moet je staan ;)) waar er 50 inpassen, en er voor de sfeer tv’s aanstaan?
 • Als je dus het ravijn in stort of van de weg raakt dit in ieder geval met een lokaal muziekje is ;)?
 • Er iemand in de bus rondloopt die het geld ophaalt voor de kaartjes en zich tussen die 100 mensen doordringt om alles op te halen?
 • Hij een soort van Baila Baila roept als de chauffeur weer weg kan rijden vanaf de halte?
 • Je een soort uit de bus moet springen bij de halte omdat ze geen tijd nemen om te stoppen?
 • Ik er nog niet over uit ben wat nou het beste is, of je neus het raam uitsteken om de uitlaatgassen in te ademen of je neus binnenboord houden en de lokale zweet/lijfluchten in te ademen? (dit grapje heb ik bedacht toen ik in de bus zat en heb m opgeschreven, ik geef het toe, vond mezelf zo grappig J)
 • De laatste acht wist je datjes over de bus zijn gegaan?
 • Dit waarschijnlijk toch een behoorlijke indruk op me maakt J ?
 • Ik aardig wat aanzoeken krijg op allerlei gebieden?  😉
 • Ik toch weer de lul ben met muggebeten terwijl ik van alles probeer om het tegen te gaan?
 • Ik gisteren zelfs Tonic heb geprobeerd om dat dit zou helpen maar ik dit erg vies vind?
 • Het meisje die me masseerde de eerste dag steeds zei dat ze om 6 uur klaar was met werken dus het geen minuut langer mocht duren? 6 o’clock finished!!
 • Het Yala national park om 6 uur dicht gaat en geen minuut later? 6 o’clock finished!!
 • Een oude man in Galle aan me vroeg of ik mee wilde komen naar z’n huis en 5 woorden in het NL wilde vertalen?
 • Ik geen zin had in wederom een illegaal blackjackspelletje en dit afgeslagen heb?
 • Hij niet begreep waarom ik bang was en ik zei dat ik al langer in Azië heb gereisd dat ik op dit soort verhalen niet meer in ga?
 • Z’n vriend die er naast stond hier om moest lachen dus dat het echt weer een raar verhaaltje was?
 • Het er hier allemaal lekker primitief aan toe gaan, de bedden keihard zijn, je een pen in het stopcontact moet steken om de stekker er in te kunnen steken, terwijl ik toch een universele stekker heb die dus niet werkt hier, het water in het guesthouse bij het aardige gezin er mee ophield toen ik onder de douche stond, ik met m’n handdoekje om naar beneden liep en die man ook met een handdoekje om en z’n tandenborstel in z’n mond naar buiten kwam lopen… : One moment, same!! 😉
 • Ik mijn hardloopschoenen ook achter heb gelaten?
 • Ik ze nog niet aangeraakt had en ze alleen maar in de weg hingen?
 • Ik weet dat ik beloofd heb dat ik zou gaan hardlopen?
 • Ik toch niet aan ga komen aangezien er meer uitgaat als er in komt?
 • Ik nu een lokaal drankje aan het uitproberen ben op aanraden van U.P. dat naar mondwater smaakt?!
 • De locals in Ella graag op de foto willen en hierna geld vragen?

~DSC_1212

 • Ik nog zoveel meer mee gemaakt heb maar het echt niet allemaal kan beschrijven?
 • 1 weekje Sri Lanka al weer voorbij is en het wel lijkt alsof ik al maanden weg ben?
 • Ik Agneet en Gun feliciteer met hun 7 jarig jubileum en Angela met het behalen van haar diploma?
 • Het me behoorlijk wat moeite kost om foto’s te uploaden omdat de WIFI ontzettend traag is en het nu met een verkleinprogrammaatje gelukt is dankzij Rob? TNX 🙂
 • Alles erg lang duurt en dat jullie dus geen wekelijkse update zullen krijgen?
 • Dat jullie het hiermee dus moeten doen voor de komende 3 weken? 😛
 • Ik bijna de titel vergeet uit te leggen?
 • De tuc tuc zonder benzine kwam te staan? Running out of Gas! Dat de locals elkaar hier gelukkig wel helpen en dat een andere tuc tuc chauffeur een litertje benzine bij zich had? Dat we hierdoor binnen een kwartiertje weer op de weg zaten?

~DSC01482

Mama Yanawa (dat betekent doei :P)

 

 

30 comments

 1. Annet M. schreef:

  Heerlijk even…..te lezen wat je allemaal hebt mee gemaakt in je eerste week, je hebt al weer een boel gedaan en gezien. Blijf lekker genieten! Liefs xx

 2. saskia schreef:

  Wat een belevenissen, erg leuk om dit weer lezen.

 3. Rodney schreef:

  Hoi Alida,
  Leuk om iets van je te horen…..
  Superleuk geschreven. ……zelfs ik lees dan:-D
  Whahaha.
  Kusssssss
  Rod

 4. Abby schreef:

  Hahaha! Zei ik toch, ik denk dat ze misschien bedoelen waaaahaha

 5. Astrid schreef:

  Hey moppie, leuk om weer wat van je te horen. Je heb al weer heel wat meegemaakt zeg. Fijn dat er ook lieve mensen om je heen zijn. Geniet lekker wijffie

 6. Agnetha schreef:

  Wist je dat:
  *Je korte verhaaltjes niet kort zijn en je wistjedatjes bijna net zo lang als een verhaaltje?
  *Ik ondanks dat weer heb genoten van je 1e uit-ge-breide verslag
  *Ik al moest lachen om je googelen opmerking
  *En nog harder om “ik heb een heel zwaar leveeeeeen”
  *Niet kan wachten op je volgend mega verslag
  xx Agneet

 7. Irene schreef:

  Hoi Alida
  Geweldig
  Liefs uit Zuid Afrika
  Xxxxxxxx

 8. Sabine schreef:

  Haaai! heel herkenbaar en superleuk om te lezen! Geniet ervan, ik ben stinkendbenieuwd naar de resterende verslagen 🙂 Keep them coming!

 9. Astrid schreef:

  He’Alida,

  Korte verhaaltjes, jaja,
  je bent alweer lekker op gang, leuk om te lezen.
  En dat van die hardloopschoenen….. het is je vergeven hoor,
  ik had ze nog niet eens meegenomen.
  Have fun!

 10. Astrid schreef:

  Jeetje zeg, het is weer geweldig allemaal. Ik zou het niet eens durfen in mn eentje hoor! Doe voorzichtig en geniet wijffie 🙂 xxxx

 11. Suus schreef:

  Wat kan je toch leuk schrijven!
  En dat stukje over je neus uit t raam was idd een leuk grapje hihihihi
  Goede reis en veeeeel plezier 🙂
  Groetjes!!

 12. jacqueline schreef:

  Hoi Alida

  Leuk om je belevenissen te lezen en de foto’s te zien!
  Wij zitten nu in de VS, weer heel wat anders……
  Blijf je volgen, heb je de site ook aan Narendra getipt?

  Gr, Jacqueline

 13. Bianca schreef:

  Heey Alida,

  Jemig en jij vind dit een kort verslagje??
  Ik heb er de hele ochtend over gedaan

 14. Jorinka schreef:

  Hahahaha Wat heb je alweer heerlijk veel meegemaakt Alida!
  Niet stiekem wél ‘ja’ zeggen op een aanzoek heh??!!! 😉
  Wat leuk om al je belevenissen te lezen.
  Geniet ervan!
  Kijk uit naar het volgende verhaal met alles wat je meemaakt.
  Have Fun!

 15. Harry schreef:

  He Alida,
  Leuk alweer wat van je te horen
  Wat heb je alweer veel meegemaakt en gezien zeg
  Heel veel plezier en kijk al uit naar het volgende (korte) verhaal
  Groetjes Harry, doei doei

 16. Henk schreef:

  leuk hoor maar dat die bussen daar wel tot een euro gaan met de ritprijs vind ik wel duur
  toedelodokie

 17. Loes schreef:

  Alida erg leuk om je verhaal te lezen, en Henri vond de foto’s weer mooi
  Groetjes van ons.

 18. E-nr 312;))) schreef:

  Jaaaaaa, daar is ze dan met het eerste verhaal. Vond het wel wat kort hoor (ahum) Het klinkt allemaal weer fantastisch zeg. Lekker genieten meid en let op je eten he:)(je hebt toch wel je boekje bij je;))

  Have fun and take care!!
  Dikke kus

 19. monique schreef:

  Alida, gaaf om te lezen dat je alweer zoveel hebt meegemaakt om je rot om te lachen. Heerlijk ik kijk uit naar je verslag over drie weken. Die moet ik dan helaas wel thuis lezen. Lezen in Peru is veel leuker. Hebben net Manchu Picchu gedaan. Ben nog helemaal onder de indruk maar jou verhaal is toch beter. Geniet er goed van. X

 20. Marianne schreef:

  Is wel gezellig die families die samen muziek maken. Ik ben vast op gitaarles gegaan :).
  Lekker voordelige busreizen daar!! Wel wat minder ruimte in de bus zo te lezen:).
  Het is hier erg warm! Komende week wordt een hittegolf verwacht.XXX

 21. Henkie schreef:

  Zusje wat een fantastisch verhaal en begin van je nieuwe avontuur. Ik moest ook erg lachen om je neus in de bus verhaal. Ik heb dat ook steeds als ik in de auto zit. Alleen.

  Dat van die Tonic heb ik ook een tijdje geprobeerd zonder aantoonbaar resultaat. Er zit kenine in wat een natuurlijke afweer is tegen muggen. Dit geeft de bittere smaak. In de meeste tonic zit echter te weinig om effectief te zijn.

  Doei en we horen je weer snel.

 22. Es schreef:

  Aaltjuh!

  Hehe, duurde lang! Maar uiteindelijk weet ik wel wat je allemaal uitvreet. Kreeg van je 1e bergklimfoto zelfs kippenvel! Ik dacht: “Ja hoor, daar staat ze weer met een Lonely Planet-uitzicht achter d’r.” Moet wel eerlijk toegeven dat ik, gezien je laatste foto bij de bergklimtocht, wel vind dat die bergklim je een stuk ouder heeft gemaakt. 😉

  Over Lonely Planet-weetjes gesproken… Wist je dat doodsoorzaak nummer 1 onder reizigers ‘vallende kokosnoten’ zijn?! Heel lief dat je private plukker voor je in de boom klimt, maar ga er asjeblieft naast staan en niet onder. Waar staat U.P. eigenlijk voor? Of is het een Aziatische verbastering van PIMP?

  Anyway, het is allemaal weer geinig om te lezen. Dus keep up the good work.

  Doei (Mama Yanawa in het Hollands)!

 23. Marije schreef:

  Ali!!! Leuk verhaal! gelukkig geen blackjack dit keer!
  Geniet!!! dikke xxx

 24. Rosanne schreef:

  Wat leuk je verslagje 😉 te lezen Aal! Lijkt wel of je er een halve wereldreis op hebt zitten.
  Ben benieuwd…is U.P. niet voor je (kokosnoot) gevallen? Heel veel plezier & op naar de volgende avonturen! Kus van ons 3

 25. bert steiger schreef:

  hallo Alida we hebben met volle bewondering je eerste belevenissen van je
  reis gelezen, we zijn benieuwt naar je volgende story heel veel plezier en dikke kussen van mij en loes !!!

 26. Nora schreef:

  hoi Alida
  Wat ben je toch stoer!!!!
  Echt genoten van je verhaal
  Spannend allemaal hoor kijk uit naar je volgende reisverslag en hopelijk duurt dat niet 3 weken!!!!!
  xxxx Nora

 27. nichtje schreef:

  Lief nichtje!!

  En ik maar denken waarom schrijft ze nou niks…..heb je allang wat geschreven!! Heerlijk verhaal weer en ook super met de foto’s er tussen! Ik moest ook zo lachen om je bus/neus verhaal hahaha en dan die opmerking van Henkie die het ook doet alleen dan alleen in de auto!! Om te gieren!! Wat een gekke familie heb ik toch!
  Leuk ook je wist je dat jes :-)Wijfie heel veel plezier!! Tot snel! Dikke kusssss xxx

 28. Jolanda schreef:

  Jeetje wat n gaaf verhaal!!
  Veel plezier!
  Liefs Jolanda

 29. Marcella schreef:

  Schat, je hoeft pas aan het einde van je reis knocked up & married terug te komen met stoere indier! Niet nu al hahah! Al die huwelijksaanzoeken! Xxx

 30. Remko schreef:

  Hahahahahaha, alweer in een deuk gelegen hier .. korte verhalen maar kan me er weer van alles bij voorstellen. 😀
  Jammer dat je het pokeren hebt afgeslagen, maar wellicht wel verstandig 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *