Living the good life!

Goedemiddag!

Het heeft even op zich laten wachten maar daar ben ik dan 🙂 Dit keer een blog vanuit NL omdat ik even een paar dagen thuis ben…

Ik wil dit blog beginnen met te denken aan Kees, een hele lieve man, veel te vroeg heengegaan 🙁 Rick, Chantal, Wendy en de rest, héél veel sterkte met dit verlies, ik denk aan jullie!! XX

Ik heb weer aardig wat meegemaakt de laatste 3 weken, dus ik ga proberen het kort samen te vatten omdat ik daar zo goed in ben 😛

Ik wil jullie eerst mijn vervoersmiddel laten zien:

~IMG_0206

Wauw!! 3 dagen in mogen rondcrossen! Echt fantastisch! Mercedes SLK, automaatje, de trotse eigenaar is Richard, een Duitser van 63, een snelheidsduivel die jaren lang voor Mercedes heeft gewerkt en die het wel leuk vond om een jonge (in de tussentijd blonde door de zon;)) chick in z’n cabrio te leren rijden. En dat vond ik uiteraard een goed idee 😉 2 dagen rondgereden en aangezien hij hier al jaren woont heeft hij me aardig wat mooie plekjes laten zien. Gesturi was het mooist, een natuurgebied waar we rondgewandeld hebben tussen de wilde paarden, en de overblijfselen van de gebouwen waar de Nuraghi in gewoond hebben..TOP!

~DSC_1238 ~DSC_1248 ~DSC_1256 ~DSC_1273 ~DSC_1277  ~DSC_1284 ~DSC_1285 ~DSC_1307 ~DSC_1309

En als je denkt dat ik rustig kon rondrijden en van de natuur kon genieten.. eehm NOT!, dan hoorde ik keihard naast me; POWER!! En moest ik m ff intrappen want anders ging het hem te langzaam.. toch best spannend met 160 km/u over de snelweg en met 100 km/u over de smalle bergweggetjes met het diepe ravijn naast je :p Niki Lauda is er niks bij 😛 En als je politie tegenkomt, dan ga je gewoon iets langzamer rijden en dan duiden ze met de hand aan dat het iets langzamer moet.. ze houden je niet aan i.v.m. Duits kenteken, anders moeten ze Duits of Engels lullen… en dat kunnen ze toch niet.. whahaha

~DSC_1310 ~DSC_1317 ~DSC_1321

Ik ben twee keer wezen duiken, 1x alleen en in de laatste week heb ik wat singles meegenomen.. echt super gaaf! De eerste keer wel heel erg wennen, vooral aan de grote golven waardoor ik kotsmisselijk werd maar als je uiteindelijk onder water was ging het weer goed. Gedoken naar een groot Duits schip, gemaakt door de Italianen en getorpedeerd door de Engelsen in de 2e wereldoorlog. Ze hebben een hele tijd gedacht dat de boeg van het schip verbrand was, maar ze hebben deze uiteindelijk 500 m verderop gevonden. 2 duiken, die echt prachtig waren, super mooie visibility en allemaal alen die zich verstopten in het schip, SUPER!

~IMG_0347

Ik heb een dagje opgetrokken met Marco, die me heeft meegenomen naar een champignonnenrots,

~DSC_1330

Capo d’orso: een berenrots.. ik zie m er niet in maar de natuur was prachtig!

~DSC_1351~DSC_1333 ~DSC_1342 ~DSC_1348

En met de ferry over naar de maddalena islands waar we heerlijk hebben geluncht en genoten van de mooie natuur. Toch wel héél handig al die nationale vrienden 😛

~DSC_1363 ~DSC_1367 ~DSC_1371 ~DSC_1374 ~DSC_1379

De derde en de vierde groep singles waren in veel grotere groepen, de eerste met 14 en de 2e groep 15. De helft van de eerste groep bleef 2 weken dus dat scheelt, dan ken je de helft 😉 We hebben dezelfde activiteiten gedaan maar elke keer is het toch anders! Ik kan nog steeds voor geen meter surfen dus dat is niet veranderd 😛 Dezelfde wandeling 4x doen is ECHT  niet erg in de mooie omgeving waar we in lopen, en je kon lekker sinaasappeltjes en bramen plukken.. met het gevolg dat die sinaasappels bij de laatste groep wel op waren.. sorry :P. De mountainbiketocht heb ik in totaal 3x gedaan en ik werd toch steeds beter.. ik zat zelfs met een glimlach op de fiets 😉

~DSC_1392 ~DSC_1398 ~DSC_1407 ~DSC_1414 ~DSC_1418 ~DSC_1426 ~DSC_1432 ~DSC_1433 ~DSC_1434 ~DSC_1442 ~DSC_1451 ~DSC_1452 ~DSC_1454 ~DSC_1473 ~DSC_1498 ~DSC_1499 ~DSC_1515 ~DSC_1543 ~DSC03228  ~IMG_0188 ~IMG_0190 ~IMG_0195

Ik ben ook met 1 single mee geweest voor het bergbeklimmen.. wat eerst voor geen meter lukte maar ik ben uiteindelijk 2x boven gekomen 🙂

~IMG_0274 ~IMG_0290 ~IMG_0298 ~IMG_0302

De 3e dag in de cabrio verliep niet helemaal vlekkeloos. Richard had vertrouwen in me gekregen en omdat hij zelf geen zin had om vroeg op te staan, vroeg hij of ik één van mijn gasten naar het vliegveld wilde brengen, 2,5 u rijden, om 5 u ‘s ochtends. Dat leek mij wel een goed plan na afgesproken te hebben dat ik daarna de hele dag ging rondcrossen 🙂 Echter verboog ik de sleutel om de kofferbak te openen, moest ik hem uit z’n bed trekken voor een reservesleutel, en tot overmaat van ramp reed ik nog een stukje verkeerd en zijn de snelwegen in Sardinië niet zo gebouwd dat je er even af kan schieten en er weer op kan..Met klotsende oksels heb ik mijn gast goed afgeleverd.. Richard boos, maar die heb ik kunnen paaien met een flesje wijn een een vriendelijke glimlach.. viewww

Die dag heb ik rondgereden samen met Heidie, een meid uit België die ik op ging halen in het ziekenhuis. Ook een héél verhaal, ik ben twee keer in het ziekenhuis geweest, een NL meisje van 18 van de kinderanimatie, was voorover gevallen boven op haar kin en had op meerdere plaatsen haar kaak gebroken 🙁 Echt heel zielig, en ze heeft nog een hele tijd alleen in het ziekenhuis gelegen zonder telefoon en kleding en met bijna niemand die engels sprak! In het volgende ziekenhuis had ze een engels sprekende dokter en heeft zuster Alida haar even geholpen om wat kritische vragen te stellen! In de tussentijd is ze in NL aan het herstellen, Isa sterkte!! Met Heidie een ontzettende gezellige dag gehad en weer een super mooie omgeving gezien!

~IMG_0209 ~IMG_0213 ~IMG_0228 ~IMG_0229

De laatste paar dagen heb ik gebruikt om mijn nieuwe collega Irene rond te leiden over de camping en de belangrijkste zaken (lees: werkoverleg op het strand :)). Fijn voor haar om meer informatie te krijgen en als dank kreeg ik een schattig armbandje en een super lekkere massage die ze heeft gegeven op het strand 🙂

Wist je dat:

 • Een helm me nog steeds goed staat?! ~IMG_0331
 • Ik weer 5 kilo ben aangekomen?
 • Ik dat toch raar vind na 3 liter wijn per dag en maaltijden met minimaal 3 gangen?
 • Ik 5 massages heb gehad in de afgelopen 5 weken?
 • Ik me besef dat dit er 1 per week is 😛
 • Jasmijn een héél lief zusje heeft gekregen genaamd Sterre? Jus en Rox bij deze nogmaals gefeliciteerd, ben erg blij dat ik haar heb mogen bewonderen!
 • Ik bij deze nogmaals m’n lieve werkmama en Gunnar feliciteer met hun verjaardag?!
 • Van deze boom kurk gemaakt wordt? ~DSC_1281
 • Dit na 10 jaar weer aangegroeid is?
 • Er best wel wat zeewier ligt in de zee van Sardinië? ~DSC03256
 • Ik zeker niet iedereen heb gezien in deze paar dagen maar dat dit misschien wel komt als ik een weekje tussendoor thuis ben?
 • Ik de wijnproeverij op Sardinië wel ga missen?! ~DSC03242 ~DSC03244 ~IMG_0260
 • Ik vanmorgen m’n visum voor India heb aangevraagd?
 • Dat dit een heel gedoe was, aangezien ik m’n paspoort niet achter kan laten en ik héél erg hoop dit allemaal goed gaat komen begin september?
 • Ik morgen al weer naar Viareggio vertrek?
 • Ik het prima naar m’n zin heb gehad in Sardinië?

Living the good life!! ~IMG_0163

Doeiii!!

15 comments

 1. Agnetha schreef:

  Haha…weer een top samenvatting! Heel veel plezier in Viareggio en spreek je snel. Xx

 2. Barbelijn schreef:

  Lieve Aal

  Wat een geweldige verhalen.
  En wat een mooie vooruitzicjten.
  Sardinie staat op mijn verlanglijst.
  En als ik de foto’s bekijk staat hij nog hoger op het lijstje ”prachtig”.
  Heel veel plezier in Viareggio.
  En daarna in India.

  Liefs Barbelijn

 3. Betty schreef:

  Hoi Alida
  Je heb het weer super naar je zin heerlijk
  Geniet er lekker van
  Liefs en knuf van Betty

 4. saskia schreef:

  Met veel plezier gelezen.
  Leuk je weer gezien te hebben.
  Have fun xxx

 5. Willie schreef:

  ali aliiii!

  mooie foto’s weer en heerlijk verhaal om te lezen. veel plezier weer en tot snel!

  xx

 6. Melissa schreef:

  Hahaha, inderdaad weer een geweldig Alida verhaal!!
  En 5 massages in 5 weken? Hoe doet jij dat toch?! 😉
  Have fun babe xx

 7. Harry schreef:

  He Aaltje, wat heb je weer veel meegemaakt, gaaf hoor, supermooie omgeving daar in Sardine ! Nu door naar Viareggio, veel plezier daar en probeer je massage gemiddelde vast te houden (1 keer per week, niet slecht 🙂 )Lees snel weer je nieuwe blog, groetjes Harry X

 8. Dootje schreef:

  Wat een hilarische verhalen.. volgens mij ben jij nog lang niet uitgereisd. Lag helemaal in n deuk toen ik je hoofd voor me zag na t verbuigen van de sleutel! Veel plezier nog. je paspoort komt vast goed! Chill!!

 9. Henk schreef:

  hoort wel bij jou zo cabrio
  doei xxx

 10. Marianne schreef:

  Hoi Alida

  Fijn dat ik je zondag nog heb gezien en al je verhalen live heb gehoord. Heel Veel Werkplezier 🙂 🙂

  XxX

 11. jacqueline schreef:

  Wat heb je toch een zwaar leven,Alida!
  Heel leuk om te zien/lezen dat je overal voor in bent.
  we missen je wel hoor…..

 12. Isabel schreef:

  Leuk verslag weer! En alweer door naar het volgende ‘avontuur’…veel succes en plezier!

 13. Ingrid schreef:

  Hey Aaltje,
  Super weer die belevenissen van jou!! We hebben weer genoten van je mooie verhaal en de prachtige foto’s.
  Heel veel plezier in Viareggio, op naar meer avontuur!
  Dikke kus,
  Noem, Ingrid, Luna en …

 14. esther schreef:

  Ik begin me toch af te vragen of het goed met je gaat. Ik zie zoveel kiekjes van Italiaanse OUDE mannen… zal wel iets van een zonnesteek zijn.
  Anyway, leuk dat je dat te cute groene autootje als souvenir voor me meeneemt! En ja hoor, die Italiaanse chianti mag er ook wel bij.
  Binnenkort ga ik surfen, dus we zullen zien of ik net zoveel talent heb als jij.
  Veel plezier in Viareggio. Heerlijk zwoele plaatsnaam in ieder geval.
  Ciaooo! X

 15. Inger schreef:

  Tof Alida! Volgens mij heb jij je roeping gevonden!

  Op naar het nieuwe avontuur!
  Liefs Inger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *