Muslims vs Buddhist

Namaste!

Zo daar zijn we weer, dit keer iets eerder als een maand, goed he 🙂

Na twee maanden heb ik dan eindelijk Leh verlaten met pijn in m’n hart 😉

Met twee verschillende bussen naar Srinagar vertrokken.. ergens een halve dag moeten wachten op de volgende bus en toen een nachtbus genomen. Jammer, want de omgeving is erg mooi.. maar aangezien ik bijna altijd in slaap val in de bus, maakt dat dan ook weer niet uit haha. Hier ontmoette ik 3 meiden en 1 jongen uit India, waar ik gezellig twee dagen mee opgetrokken ben. Ik ben gelijk in hun hele vakantie getagd op FB dus ik heb elke dag ongeveer honderd meldingen… dan lijk je toch opeens veel belangrijker op FB whaha. We hebben eerst een paar uur op het water doorgebracht in een Shikara, welke 1 van de meiden per ongeluk Shakira noemde, dus je raad wel hoe ik het de hele tijd genoemd heb 🙂 Erg leuk, ze komen met bootjes aan om je van alles te verkopen, maar ook met eten.. en aangezien Aaltje altijd honger heeft weten jullie wel wat ik gekocht heb 😉

~DSC_4129 ~DSC_4142 ~DSC_4153 ~DSC_4158 ~DSC_4161 ~DSC_4165 ~DSC_4171 ~DSC_4173 ~DSC_4188 ~DSC_4201 ~DSC_4221 ~DSC_4226 ~DSC_4230 ~DSC_4235 ~DSC_4268

De volgende dag zijn we met de taxi naar Pahalgam geweest en hebben we local sightseeing gedaan.. zij hadden maar een paar dagen, dus moesten alles in twee dagen proppen.. erg grappig om te zien hoe locals hun vakantie doorbrengen 🙂 Het was erg gezellig, veel gelachen en allerlei leuke dingen gezien in een mooie omgeving! Srinagar staat bekend om de mooie tuinen, waar we er verschillende van hebben gezien..

~DSC_4287 ~DSC_4288 ~DSC_4293 ~DSC_4300 ~DSC_4305 ~DSC_4348 ~DSC_4349 ~DSC_4351 ~DSC_4378

Ik las in de LP (Lonely Planet ;)) dat je ergens een fiets kon huren en werd voorgesteld aan Sjors, een NL, die een trekking ging doen een paar dagen later, of ik ook mee wilde… Weer een trekking, ach waarom niet?! Ik heb echt ontzettend veel lol gehad met Sjors, een nuchtere Brabander met een ontzettend gevoel voor humor.. (Of niet, wandelend naanbrood?!) Met een duits stel erbij een paar dagen op pad geweest. Dit keer werden m’n spullen gedragen.. door pony’s en ezels! En we mochten deze ook berijden.. dat vond ik erg leuk.. Sjors iets minder 😉

~DSC_4518 ~DSC_4521

De omgeving was prachtig, totaal verschillend als Leh, maar ook errug mooi 🙂 Ik heb het de eerste nacht echt onzettend koud gehad, de 2e nacht mochten we bij de gids en porters slapen, waar ik lekker uitgerookt werd naast het vuur.. maarrr ik had het warm 😛

~DSC_4504 ~DSC_4535 ~DSC_4545 ~DSC_4548 ~DSC_4596 ~DSC_4604 ~DSC_4610 ~DSC_4612 ~DSC_4621 ~DSC_4628 ~DSC_4633 ~DSC_4637 ~DSC_4646 ~DSC_4651 ~DSC_4658~DSC_4659 ~DSC_4672 ~DSC_4691 ~DSC_4705

En met het verkennen van de stad kwam ik uiteraard weer een local tegen, Arshid, die me een paar dagen heeft rondgereden op een scooter. Hij zou me het echte Srinagar laten zien.. en dat heeft hij gedaan 🙂 Een totaal andere wereld, de moslims zijn echt superlief hier 🙂 Maar of ze het ‘winnen’ van de boedhisten.. tja.. dat weet ik dan nog net zo niet 🙂 Veel handwerk gezien, hout snijden, koper maken, maken van sjalen, tapijt etc… en een hobby van veel gasten hier zijn duiven!

~DSC_4407 ~DSC_4410 ~DSC_4419 ~DSC_4420~DSC_4422 ~DSC_4439 ~DSC_4440 ~DSC_4445 ~DSC_4457 ~DSC_4482 ~DSC_4492 ~DSC_4734 ~DSC_4736 ~DSC_4745~DSC_4773 ~DSC_4787 ~DSC_4794 ~DSC_4798 ~DSC_4801 ~DSC_4810 ~DSC_4828 ~DSC_4838 ~DSC_4841

Als tegenprestatie moest ik de kinderarts uithangen.. wel heel zielig.. ik kwam bij mensen terecht met een gehandicapt kind.. beetje hetzelfde verhaal als toendertijd in Nepal.. moeder en oma keken me hoopvol aan of ik iets voor ze kon betekenen, maar het kind was zwaar gehandicapt.. het enige wat ik kon beloven was dat ik zou proberen om een goede instelling te vinden waar ze misschien een speciale stoel voor het kind zouden hebben… zowel moeder als oma barstten in huilen uit, omdat ze uit de boodschap wel begrepen, dat ook in Europa het kind niet ‘beter’ gemaakt kon worden.. met tranen in m’n ogen ze beiden een dikke knuffel gegeven.. in de tussentijd ben ik er nog niet in geslaagd om iets te vinden in India waar ze verder mee kunnen, maar never give up 😉

Hierna ben ik met o.a. een binnenlandse vlucht vertrokken naar McLeod Ganj naar wat oude bekenden…

~20150927_144954~20150928_162203 ~20150924_170357

Gelijk m’n Hindi weer een beetje opgehaald en gezellig chai gedronken met m’n oude vriend…

In het vliegtuig had ik trouwens nog de schrik van m’n leven.. ik zat rustig met m’n laptopje voor m’n neus, toen we opeens een flits zagen en een keiharde knal hoorden.. m’n Indiase buurvrouw kneep m’n arm fijn van angst.. ik zeg; Ik weet ook niet wat het is.. het leek echt binnen in het vliegtuig te zijn.. ik d8 echt, dit is het einde.. 1 of andere mongool blaast het vliegtuig op! Was het onweer! Dankzij de buurman kwam we daar achter, want ze vonden het niet nodig om melding te maken van wat er aan de hand was!

In McLeod Ganj heb ik een 5 daagse yogacurus gevolgd.. omdat dit goed zou zijn voor mij als stijve hark 😛 Ik denk dat ik nog even stijf ben als een week geleden en het is nogal moeilijk om dit vol te houden omdat je allerlei attributen nodig heb maar ik heb voor zover mogelijk eindelijk een soort van brug kunnen maken 😉 Dat is al heel wat 😛

~20150928_115439 ~20150928_115622

Hier ben ik nog uit eten geweest met Eileen en Gerald, 2 van m’n trekkingmaatjes en het dorpje bezocht waar Eileen vrijwilligerswerk doet…

Op het moment ben ik in Manali, waar ik na een 11 uur! durende busrit ben beland.. Hier wacht ik op Nina, die zeer binnenkort hierheen komt om weer een trekking te gaan doen.. 🙂 En het is niet erg om hier te wachten.. mooie omgeving.. en dan kan ik jullie weer verblijden met een blog 😉

~DSC_4887 ~DSC_4895 ~DSC_4904 ~DSC_4909

Wist je dat:

 • Ik een aantal vrienden blij heb gemaakt met een dode mus door te laten weten dat ik m’n NL nummer weer gebruik?
 • Ik echt nog in India ben! 🙂
 • Ik de in de afgelopen weken 2x een slang heb gezien?!

~20150927_145242 ~DSC_4834

 • Ik op de eerste bijna ging staan en hij dit niet zo leuk vond?
 • Ik voor het eerst in m’n leven een slang tegenover me had die me aan wilde vallen?
 • Ik stokstijf ben blijven staan en hij toen weer weg ging?
 • De adviezen die ze hebben gegeven in Australië dus idd echt waar zijn?
 • Er nog steeds koeien over straat lopen in India?

~DSC_4921

 • Ze hele lieve kindjes hadden in m’n guesthouse in Srinagar?

~20150915_111522 ~DSC_4719

 • Ik me afvroeg hoe het kwam dat m’n dekens naar hond stonken?

~20150925_074211

 • Ze hier van alles proberen te verkopen in de bus?

~20150929_125217

 • Ik heb bedacht dat ik hier thuis ook een handeltje in ga beginnen?
 • Ik mezelf al zie staan in bus 18 richting de stad?! Whahaha
 • Ik gister behoorlijk wat stress heb gehad omdat eerst mijn fototoestel er mee ophield en hierna m’n laptopje?!
 • Ze het gelukkig allebei weer doen?
 • M’n olifantje die ik heb gekregen van Agneet is kapot gevallen? 🙁 Everything is impermanent, toch wijffie 😛
 • Ze nog steeds niet kunnen spellen in India?

~DSC_4185

 • Ik heel erg hard heb moeten lachen om dit bord?

~DSC_4283

 • Indiërs echt nog steeds niet luisteren?!

~DSC_4366 ~DSC_4367 ~DSC_4403

 • Vrouwen heel veel moskeeën niet in mogen of op een aparte plek moeten bidden?
 • Ze vaak heel hard staan te huilen tijdens het bidden?

~DSC_4406 ~DSC_4434

 • Ze honderden schapen en geiten kochten voor het slachtfeest?
 • Ze ze wassen en heel erg leuk versieren voordat ze ze afslachten?!

~DSC_4729DSC_4477

 • De kippen hier gewoon in huis lopen?!

~DSC_4517

 • Sjors zich lichtelijk bedreigd voelde hier?

~DSC_4710

 • Ik hier meer pindakaas eet als in NL?
 • Het indiase ontbijt me namelijk de neus uitkomt 😛
 • Ik me dood heb geïrriteerd aan het vuilnis wat de mensen achterlieten bij het meer?!

~DSC_4652

 • Het voor bepaalde delen in India nu toch alweer te koud is?
 • Het dus héél belangrijk is dat ik volgend jaar in Juni weer terugga?
 • Het toch misschien Z-Amerika wordt? 😛
 • Ze op deze manier kippen vervoeren hier?

~DSC_4561

 • Er al 1 dood in z’n kistje lag (hij lag in ieder geval al in z’n kist :P)
 • Ik het op de ezel rijden ook wat minder vond, aangezien hij hard ging rennen langs het ravijn en ik mezelf er al af zag hobbelen?
 • De ponyman uiteindelijk toch wel begreep dat ik er ECHT afwilde toen ik het in Hindi riep!
 • Dit mannetje héél graag op de foto wilde?

~DSC_4875

 • Dit meisje mij vertelde dat ik toch echt weer wat kilo’s ben aangekomen 🙁

~DSC_4911

 • Ik dit bordje grappig vind?

~20150921_114201

 

 • Ik meedoe met een reisblogverkiezing?!
 • http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?t=190997&p=1105355#post1105355
 •  Ik m’n broertje wil bedanken voor z’n engelengeduld met z’n digibeet zus 🙂
 • Ik Marianneke héél veel sterkte wens en een dikke knuffel geef vanaf hier?!

Namaste!

 

6 comments

 1. Agnetha schreef:

  Daarom wijffie…het is maar een olifantje…eentje die je geluk brengt op reis…met heel veel liefde uitgezocht..speciaal apart gelegd voor jou toen het nieuw binnen kwam. Ik tegen Harry zei…DEZE is voor Alida….whahahaha… Nee geintje schat… Daarom zei ik ook….wat heb je nou geleerd in India?!! Leuk blogje weer en ik spreek je snel! x

 2. Ingrid schreef:

  Hey Aaltje,
  Mooie foto’s weer! Kan ook niet anders met een goede fotografe en prachtige onderwerpen 🙂
  Ik moet zeggen dat ik het ook stilletjes hoopte met je nl.nr, maar helaas, we moeten je nog een tijdje missen. Mooi om te lezen dat je voor de mensen daar goed kan doen met je opleiding en ervaring hier, al kan je ze niet altijd helpen.

  Ennuh, je kan t altijd proberen op lijn 18 whahaha, nu nog zelfgemaakte producten;-p

  Heel veel plezier bij je volgende avonturen gewenst
  van ons allemaal -x-

 3. Monique schreef:

  Aal wat een pret weer. Pracht foto’s en als.Z-amerika inzicht is bij je zeg ik volgend jaar oktober?
  Maar geniet vooral van het hier en nu blijf mooie foto’s maken voor ons thuis zitten. X

 4. theo schreef:

  Hoi Alida:-) door wat belanrijke medische zaken een wat late reactie, het gaat goed m
  et Sas. We lezen als trouwe fans je blog natuurlijk wel. Ik heb vroeger altijd de avondturen van Sjors en Jimmie met genoegen gelezen, maar nooit geweten dat het Sjors en Aaltje in India het vervolg zou zijn:-) erg leuk dat je weer terug bent geweest bij je vrienden, je hindie moet je natuurlijk op peil houden, in geval van ezeltje rijden! Het lijkt inderdaad in dit gebied wat mooier en knusser te zijn, als andere gebieden, is dit jou favoriete streek? Ook al is India erg groot je hebt al aardig wat gezien, ik ben benieuwd of je eens een ander stukje van de wereld gaat verkennen (z-Amerika), wij zijn benieuwd en zullen je dan zekker blijven volgen. Blijf genieten en zorg goed voor je zelf. Liefs van Theo & Saskia.

 5. Broer schreef:

  Top verhaal weer op de een of andere manier werd ik er aan herinnerd dat ik je blog even moest checken, weet niet waarom ;-).

  Wat betreft de slang en het stilstaan, tja dat vind ik een beetje jammer. Al die uren voorbereiding die we hebben gehad voordat je op reis ging, al die lessen die ik je heb gegeven hoe te worstelen met slangen wanneer je ze tegenkomt, en dan blijf je stilstaan als het eenmaal zover is?! Dat ging toen ik bij de commando’s zat wel anders, in Laos, Eritrea, Zimbabwe, noem maar op.

  Dat jochie wat zo graag op de foto wilt… daar zet ik toch mijn vraagtekens bij. Volgens mij is hij bang dat zijn ziel in dat vreemde apparaat wat jij vasthoud wordt gezogen want het ziet er uit alsof hij net in zijn broek heeft gepoept! Haha wat een foto.

 6. Henk schreef:

  alweer harstikke leuk om jouw ervaringen te lezen wanneer je weer hier bent heb je veel te vertellen de mazzel en tot gauw ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *