Are you mad?!?!

Lekker middag!

Zo daar ben ik dan eindelijk weer met de laatste update van de eerste drie weken samen met Nina! En we hebben héél veel beleefd.. dus neem maar een bakkie koffie om alles te lezen en vooral de mooie foto´s te bekijken

De dagen die ik heb doorgebracht in Johannesburg voordat Nina kwam, ben ik nog naar het Nelson Mandela square geweest, the cradle of humankind, hartbeespoort en samen met Rudi en zijn familie naar een private game reserve geweest met super veel game (baie (veel) dieren zoals de Z Afrikanen zeggen). Een paar relaxte dagen, met ook veel wachten en over en weer mailen met Nina en op de ambassade kunnen regelen dat Nina kon komen (denk aan je ellende!!)

~DSC06995~DSC06988~DSC06977~DSC06959~DSC06946~DSC06942~DSC06916~DSC06869DSC06822~DSC06815

Eindelijk! Samen met Nina de panorama route gereden met super veel mooie watervallen.. twee dagen later een trekking gedaan in Blyde River Canyon en nog een paar mooie uitkijkpunten bezocht..

~DSC07040~DSC07145~DSC07114~DSC07078~DSC07067~DSC07061

Hierna 6 dagen rondgereden in het Krugerpark.. van het Noorden naar het Zuiden. Wow wat mooi! En wat ontzettend veel dieren…olifanten, impala’s, nijlpaarden, een neushoorn, super mooie vogels, apen.. noem maar op! Na een paar nachten nog wakker gebruld door een leeuw.. gelukkig liep deze buiten het campingterrein rond.. en de laatste dag hebben we gezien hoe 3 leeuwen een dode giraffe aan het oppeuzelen waren! Tijdens de nachttour zagen we eerst twee leeuwinnen die aan het jagen waren, waarvan er één zwanger was! een hele leeuwenfamilie en een paar uilen

~DSC07471~DSC07460~DSC07454~DSC07442~DSC07422~DSC07416~DSC07397~DSC07357~DSC07329~DSC07302~DSC07296~DSC07282~DSC07246~DSC07224~DSC07210~DSC07207~DSC07205~DSC07619~DSC07600~DSC07580~DSC07556~DSC07549~DSC07539~DSC07533~DSC07522~DSC07505~DSC07479~DSC07846~DSC07758~DSC07707~DSC07678~DSC07675~DSC07669

De tweede dag in Kruger kwamen we vast te zitten met onze auto in de modder.. alhoewel je beter je auto niet uit kan gaan, moesten we uiteraard naar buiten om te zien hoe we dit op gingen lossen. Vrij vlot kwam er een Zuid Afrikaan langs met een paar meiden die ons er uit hebben geholpen. Omdat we tot onze knieën onder de modder zaten, zei ik tegen Nina, bij een brug verderop die onder water stond.. kom we spoelen onze voeten hier af. Oh, goed idee, zegt ze! Wij de brug op en onze voeten afspoelen, foto’s maken van de vogels die er stonden.. gaan we onze auto weer in… komt er een man aanrijden.. dus wij vroegen hoe we het beste door het water konden rijden.. zegt tie: Are you mad?! Dus wij: huh, wat doen we fout?! Zegt tie het zit hier vol met krokodillen! Dus wij aai shit.. gelukkig goed afgelopen.. maar toen moest ik nog de brug over.. wij voorzichtig de brug over.. en de auto slingerde een beetje heen en weer.. zag ik naast ons ECHT een krokodil.. dus wij oooh WTF?! Gelukkig goed afgelopen hihi

~DSC07648

Vanuit het Krugerpark zijn we naar Nelspruit gereden waar we een nachtje in een backpackers hebben geslapen.. fijn soms, na continu in een tent slapen.. wat niet erg omfortabel is voor m’n rug en nek. Hier de botanical gardens bezocht, erg mooi!

~DSC07962

Hierna naar Swaziland gereden, een klein land in Zuid Afrika.. wat onzettend gaaf, en wat een lieve mensen daar. Een aantal wandelingen gemaakt in een prachtige omgeving! Hier ook nog een Swazi village bezocht, waar een optreden was met zingen en dansen en waar ze je de hutten laten zien waarin sommige mensen nog slapen. Erg leuk om te zien!

~DSC08052~DSC08048~DSC07983~DSC07979~DSC08087

Na Swaziland zijn we weer verder gereden naar Zuid Afrika. Nog een dag doorgebracht in Mkhuze Game Reserve, maar dit was niet boeiend. Hierna verder gereden naar Hluhluwe-Imfolozipark waar een dag hebben rondgereden en woooww wat gaaf! Ontzettend veel witte neushoorns gezien hier en nog wat andere dieren. Super! Hier 2 nachten geslapen in Bushbaby lodge, wat van een NL bleek te zijn. Erg leuk, savonds om 19 uur voeden ze de Bushbaby’s, dan lokken ze ze met bananen.. in het donker erg moeilijk om foto’s van te maken.

~DSC08143~DSC08136~DSC08108~DSC08217~DSC08201~DSC08184

Hierna naar Sodwana Bay gegaan. De eerste dag dachten we wel even een wandeling alleen te maken, zonder gids en dat bleek niet zo handig te zijn… we verdwaalden en het werd donker. Uiteindelijk kwamen we bij een hek aan met schrikdraad, en daar achter hoorden we stemmen. Daar stonden twee mannen van de beveiliging. Eerst zeiden ze dat we nog 3 km langs het hek moesten lopen, maar later kwamen ze achter ons om te vertellen dat ze iemand zouden bellen met een auto om ons op te halen. Die kwam vrij snel aan… we moesten nog een stuk lopen en daarna maakten ze een kuil en hielden het schrikdraad omhoog, zodat we er onder door konden kruipen! Ze vonden het allemaal heel grappig, vooral toen ik zei dat het net was alsof ik in het leger zat hahaha. Wat geld gegeven en er zonder kleerscheuren vandaan gekomen!

De volgende dag heb ik gedoken, Nina ging mee om te snorkelen, waar ik twee haaien, schilpadden, mooi koraal en een heleboel vissen heb gezien. Helaas kwam ik weer zonder lucht te zitten, dus de duik was veel te kort, maar het was het waard!!

Sien jou later!

Wist je dat:

– Deze Baviaan het nodig vond om onze tomaten te jatten?!

~DSC07150

– Ik mijn collega Jorinka en haar vriend Harry tegenkwam in Swaziland?

– Het ongelooflijk is, hoe klein de wereld is?!

– De witte neushoorn wit wordt genoemd omdat het een verkeerde vertaling is van het woord wijd omdat de neushoorn brede (wide) lippen heeft?

– We hier super verdrietig kunnen worden, van het feit, dat hier gejaagd wordt op de zwarte neushoorns, omdat sommige achterlijke mensen denken dat de hoorn lustopwekkend is en er daarom dus zéér veel geld voor wordt betaald?!

– We zagen dat een slang een nestje van vogeltjes in een muur inkroop, de hele familie probeerden de slang aan te vallen maar dat dat kolerebeest toch naar binnenkroop en alle baby’s heeft opgepeuzeld?!

– Het te ver weg was om een steen te gooien om m tegen te houden?

– Dat misschien wel beter is, omdat hij ons dan misschien wel aangevallen zou hebben

– Nina een bekeuring heeft gekregen in het Krugerpark omdat ze 15 km te hard reed?

– Ik in Swaziland bijna een boete kreeg omdat ik stil stond op een brug om een foto te nemen? Oepsss

– Hij echt gelijk had en doordat we zo aardig waren, hij ons verder liet rijden met de boodschap: we love you (de toeristen)

– Ik de laatste week in Z Afrika later beschrijf?

– Dit blog namelijk al ruim twee klaar is, maar de wifi in Afrika nog slechter is als in Azië?!

– Ik mijn persoonlijke assistent eeuwig dankbaar ben dat het hem gelukt is deze blog te plaatsen!

– Ik deze erg leuk vind:~DSC08257

– Ik m’n ticket heb omgeboekt en pas op 31 mei terug kom naar huis?!

– Dit betekent dat ik m’n verjaardag vier in Zuid Afrika?!

– Ik de laatste drie weken ga doorbrengen samen met Joe op de motor rondom Cape Town?!

– Ik hier super veel zin in heb?!

– De reclame inkomsten van mijn blog erg laag zijn en dat jullie best wel af en toe mogen klikken op een advertentie 😉

7 comments

 1. Annet schreef:

  Lieve Alida, wat heb je alles weer super verteld, en wat een prachtige mooie foto’s!! Heerlijk dat jullie het zo naar jullie zin hebben, en nog even verder gaan met genieten! Liefs Annet xx

 2. Rodney schreef:

  Heeey Ali,

  Are you mad? Whahahaha…jullie sporen echt niet 🙂 Maar wel bijna 100%

 3. Henk schreef:

  mooie foto’s maar wel goed blijven opletten!

 4. Henkie schreef:

  Ach ach zusje, ik had helemaal gemist dat er weer een blog online stond. En ik zat er al zo lang op te wachten. Vanochtend ben ik letterlijk wakker geschrokken met de gedachte “volgens mij heb ik iets voorbij zien komen in de familie app??” Ha en hier ben ik.

  Prachtige foto’s weer, as always. Ik herken natuurlijk wel alles uit mijn commando tijd, maar leuk om terug te zien. Worstelen met de wide neushoorns en ravotten met de krokodillen. En het Kruger park door binnen 2 uur. Tijgerend.

  Ik ga je ff appen!

 5. Marianne Batelaan schreef:

  Hoi Alida,

  Wat een prachtige natuur!!! Fijn dat je zo geniet!!! Nog ruim 2 weken…en dan weer van Nederland en je familie en vrienden genieten!! Veel plezier daar en let op de wilde dieren!!xx

 6. Loes schreef:

  Hallo Alida,
  Wederom prachtige foto’s
  Geniet nog van de resterende vakantie.
  Groetjes H&L

 7. Nichtje schreef:

  Lief nichtje! Wat een verhaal weer, heerlijk om te lezen! Super toffe foto’s ook! Ik ga ook nog snel je volgende blog lezen, want ik loop achter Haha. Lekker genieten daar! En voorzichtig! Niet met krokodillen spelen hahaha dikke kussss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *