Loving and caring in India…

Namaste!

Ik wil dit blog eerst beginnen met Harry héél veel sterkte te wensen! Harry 2, ga zo door, volgend jaar weer Discover Holland 🙂

En uiteraard m’n felicitaties naar Noem en Ing met Jamie Noah en Robin en Liset met Luuk 🙂

En super veel dank aan Yvo en Agneet voor de bijdrage voor het Alidafonds! Erg lief, tnx!

Volgend op deze mededelingen zal ik in het ‘kort’ samenvatten wat ik de afgelopen maand heb beleefd whahaha 😛

Dan wil ik eerst beginnen met te melden dat ik me totaal heb aangepast aan het leven in India, ik heb een Salwar suit cadeau gekregen van één van m’n aanbidders, die speciaal op maakt gemaakt is en waar ik erg blij mee ben 🙂 Ik vind dat het me best goed staat 😛

~DSC_7501

Ik vond ook dat het tijd werd om mee te rijden op een koeienkar tot groot vermaak van de locals 🙂

~DSC_7397 ~DSC_7401

En ik heb een local haircut genomen van een jongen van 16 die nog nooit een toerist had geknipt.. natuurlijk voor Indian Price, hij vroeg het 5 dubbele maar ik zag wat een local betaalde… 13 cent! Hij zat er wat beteuterd bij na het knippen, dus ben later teruggefietst omdat ik me schuldig voelde en heb ‘m nog een keer 13 cent extra gegeven 😛 Vette tip, right?!

~DSC_7855

~DSC_7865 ~DSC_7867

Met de idd prachtige rit met de toytrain ben ik vertrokken naar Orchha met zoals al eerder gemeld wat tussen stations.. maar dit was de moeite waard! Orchha is een klein stadje met allemaal tempels en een groot fort. Ik kwam hier nog een local tegen die me wel rond wilde leiden, die me nog een behoorlijke tijd heeft lastig gevallen aan de telefoon.. ook maar oppassen met m’n telnr geven hiero 😉

~DSC_7003~DSC_7008~DSC_7028 ~DSC_7030 ~DSC_7077 ~DSC_7090 ~DSC_7091 ~DSC_7094 ~DSC_7106

Ze hadden hier zelfs Nederlands eten 🙂

~DSC_7110

Van hieruit vertrokken naar Khajuraho, het stadje van de kamasutratempels.. de belangrijkste kamasutratempel heb ik op de laatste dag bezocht, want ik kwam hier Sumit tegen, een superleuke gast, die het leuk vond om me rond te leiden op de motor voor alleen een benzineprijs en die aardig wat kosten voor zich nam voor het eten e.d. Eindelijk weer iemand die goed Engels kon en heb het super naar m’n zin gehad.. ben er bijna een week gebleven, we hebben kaartspelletjes gedaan, hij heeft me motor leren rijden (denk dat ik er maar 1 ga kopen hiero :P), film gekeken, super lekkere rode wijn gedronken (dat heb je dus toch in India), in natuurlijke riviertjes gezwommen, bergen beklommen, dorpjes bezocht met schattige kindjes, genoten van de kookkunsten van z’n moeder en zus en onze eigen dansavondjes georganiseerd met nog wat vrienden van hem (leek een beetje op de feestjes op de Slastraat :P, dat zegt wel genoeg voor de Insiders :P). En de kamasutratempels waren ook uiterst interessant 😉

~DSC_7128 ~DSC_7139 ~DSC_7167 ~DSC_7181 ~DSC_7195 ~DSC_7196 ~DSC_7236 ~DSC_7262 ~DSC_7275 ~DSC_7295~DSC_7336 ~DSC_7340 ~DSC_7366 ~DSC_7378 ~DSC_7383 ~DSC_7393 ~DSC_7429 ~DSC_7443 ~DSC_7445 ~DSC_7459 ~DSC_7480 ~DSC_7492

Me weer losgekoppeld van m’n nieuwe local vriend, ben ik verder gereisd naar Varanasi, de plek waar de lijkverbrandingen plaats vinden en waar ze de overblijfselen in de Ganges, ook wel Ganga genoemd, gooien. Waar ik naar uitkeek om te bekijken, gebeurde dagelijks, de locals wassen zich in hetzelfde water 5 meter verderop en staan de tanden te poetsen. Op een gegeven moment hoorde ik dat het water uit onze kranen ook oorspronkelijk uit de Ganga komt, maar gefilterd wordt.. en tja aangezien ik m’n tanden poets met dat water werd ik er wel lichtelijk misselijk van.. 😛 Geen foto’s van lijken dit keer, helaas voor de liefhebbers 😉 Allemaal leuke mensen tegengekomen, een aantal backpackers maar ook een ontzettend aardige vent uit Australië met wie ik nog 2 dagen ben opgetrokken. Varanasi, aan de ene kant een gekkenhuis, boat lady? En aan de andere kant super relaxed.. ik vond het er fantastisch.. en ik vond de reacties van andere backpackers dat het er zo vies was iets overdreven.. of ik ben al teveel gewend, dat kan ook 😛 Ik ben 2x naar het avondritueel geweest, en heb een kaarsje te water gelaten, iets wat ik ook al had gezien bij ‘wie is de reisleider?’ Natuurlijk Alida Batelaan 🙂  En inderdaad heeeerlijke lassi’s in de Blue Lassi 🙂

~DSC_7545 ~DSC_7549 ~DSC_7553 ~DSC_7555 ~DSC_7566 ~DSC_7569 ~DSC_7572 ~DSC_7579 ~DSC_7580 ~DSC_7605 ~DSC_7647 ~DSC_7651 ~DSC_7664 ~DSC_7820 ~DSC_7823

Van hieruit vertrokken naar Bodhgaya, de plek waar Boeddha z’n Enlightenment heeft gekregen. Super interessant als je geïnteresseerd bent in het Boeddhisme.. alle plekken bezocht, de Banyan tree waar hij een hele tijd heeft gezeten, de grot waar hij een behoorlijke tijd heeft doorgebracht, de plek waar een vrouwtje hem melk heeft gegeven en natuurlijk de Bodhitree, de plek waar de Enlightenment heeft plaatsgevonden. Hier ben ik opgetrokken met Aidan, een gast uit Engeland, waar ik een gezellig fietstochtje mee heb gedaan, een groep jonge gastjes, die probeerden ons op te lichten door een verhaal te vertellen over een school die ze wilden bouwen en hier donaties voor nodig hadden, maar al snel doorhadden dat ik me niet op liet lichtten en ik er een aantal nieuwe vriendjes bij heb gekregen van 16-20 jaar  en met Sumit, die me achterna was gereisd omdat hij nog meer van m’n gezelschap wilde genieten 😉

~DSC_8093 ~DSC_8087 ~DSC_8078 ~DSC_8038 ~DSC_8033 ~DSC_8030 ~DSC_8025 ~DSC_8013 ~DSC_8004 ~DSC_7996 ~DSC_7980 ~DSC_7974 ~DSC_7962 ~DSC_7931 ~DSC_7913 ~DSC_7906 ~DSC_7833 ~DSC_7832~DSC_7895

Sumit wilde ook nog met me mee naar Calcutta maar door een ‘fout’ misten we de trein en is hij teruggegaan naar Khajuraho en heb ik de volgende dag een nachttrein genomen naar Calcutta. Van hieruit had ik m’n vlucht naar de Filipijnen en ik had gehoord dat ik hier vrijwilligerswerk kon doen voor Mother Teresa, een perfecte plek voor mij om m’n ziel en zaligheid in kwijt te kunnen en iets te doen voor de maatschappij.. nouuuu.. niets was minder waar.. My God! Waar was ik in godsnaam terecht gekomen?! Ik wilde graag bij de gehandicapte kinderen werken.. de kinderen waren allemaal zwaar gehandicapt, er waren een paar die konden lopen maar veel lagen in kronkels op de grond. Ze werden ‘verzorgd’ door de masjies (weet niet hoe je het schrijft maar zo spreek je het uit..) maar eigenlijk mishandeld! My god, het was echt vreselijk om te zien… veel kinderen wilden niet eten, omdat ze eigenwijs zijn, maar moesten van de ontzettend lieve zusters het bord wat ik zelfs niet leeg zou kunnen eten (en ik eet veel!) koste wat het kost leegeten! Kokhalzende geluiden, huilende kinderen, eten moesten ze! Luiers werden ‘verschoond’ dat was een belangrijke taak voor de vrijwilligers omdat ze dat zelf niet wilden doen, Auntie (zo noemen ze de vrijwilligers) CHANGE! en daar werd geen water voor gebruikt, hop de volgende luier en broek aan en op naar de volgende zonder handen wassen en handschoenen.. lang leve de kruisbestuiving! Met alles wat ik wilde doen werd ik teruggefloten, ook na meerdere keren gezegd te hebben wat al een aantal jaartjes m’n beroep is.. Ik zou er 3 dagen blijven, en na geklaagd te hebben bij de ‘hoofdnon’ dacht ik, ik ga 2 dagen, m’n laatste dag in India moet gezellig zijn… maar m’n laatste middag liep helemaal op een ramp uit.. ik was bezig met een kindje om wat fysiotherapie oefeningen te doen en merkte direct dat wat er in haar ‘dossier’ stond niet mogelijk was, het kostte veel moeite om haar beentjes te strekken, dus ik heel zachtjes de beentjes buigen en strekken, wordt het kind opeens uit m’n handen getrokken door een ontzettend kreng en ze ging zelf even de oefeningen doen. De benen werden gestrekt en gebogen tot het kind in huilen uitbarstte en ik ook bijna.. het kreng sprak geen woord Engels dus ik in m’n beste Hindi en gebarentaal uitgelegd dat ze moest stoppen omdat het kind pijn had! Met een lach op het gezicht werd er doorgegaan en werden de beentjes in spalkjes vastgelegd, en mocht ik het als troost chipjes geven. Na 3 hapjes barstte ze weer in huilen uit, dus ik nam haar op m’n schoot.. werd het kind weer ruw uit m’n handen getrokken en neergelegd naast haar, hard huilend waar het kreng bezig was het volgende kind te pijnigen.. Dus ik zeg, wat doe ik hier in godsnaam?! Het kostte me heel veel moeite om het kreng niet keihard op d’r bek te rammen, ik ben naar een non toegelopen.. ik zeg luister, ze mishandelen de kinderen hier, ze breekt zowat het kind haar benen, ik kan het niet meer aanzien, ik ga er vandoor voordat ik heel hard ga huilen en daar heeft niemand iets aan. Loving en Caring in India is af en toe ver te zoeken 🙁

~DSC_8104 ~DSC_8113

Ik heb het verder wel leuk gehad in Calcutta, best een leuke stad met niet AL teveel harassments, uiteraard weer een local ontmoet die me heeft rondgeleid en met wie ik naar de bios ben geweest. Uiteraard wel weer verliefd op me geworden.. ik kan er ook niks aan doen dat ik zo ontzettend leuk ben 😛 En ook nog wat gezellige andere backpackers ontmoet. Lekker uit eten geweest en gezellige avondjes gehad met een biertje erbij 🙂

~DSC_8136 ~DSC_8144 ~DSC_8146 ~DSC_8149

In de tussentijd zit ik gezellig met Jessica in de Filipijnen! De komende maand lekker Nederlands lullen 🙂

Wist je dat:

 • Ik al een aantal keren personen ‘mijn bed’ uit heb moeten schoppen in de nachttrein?
 • Indiërs gewoon ergens gaan liggen in de hoop dat er niemand anders het ‘upper bed heeft geboekt?
 • Ze dan behoorlijk pech hebben aangezien deze Haagse dan laat zien wie ze is?!
 • Ik blij ben dat ik even uit het gekkenhuis India mag vertrekken?
 • Ik af en toe gek word van al het getoeter en dezelfde gesprekken, hello, where you from?
 • Als je vertelt dat je uit Nederland komt ze zeggen, ow Holland, nice country?
 • Ik dan zeg, have you been there? En dat ze dan nee zeggen? Whaha
 • Ik wel een Sikh tegen ben gekomen in de n8trein die 13 jaar in Den Haag heeft gewoond?!
 • Ik in contact kwam met hem omdat hij me een extra deken aanbood, die ik echt nodig had omdat het veels te koud was in de trein?
 • Ik blij ben dat ik m’n tas in diezelfde trein vast had gelegd omdat er een tas was gestolen van een loal?
 • Deze hond mij overal volgde in Khajuraho?

~DSC_7438

 • Ze 2 hele schattige kindjes had?

~DSC_7514

 • Veel vrouwen in India niet vaker buiten komen dan alleen een boodschapje op de local markt?
 • Dat niks voor mij zou zijn 🙂 🙂 🙂
 • Mijn camera een dag kapot is geweest?
 • Dit wel lichtelijk stress op heeft geleverd?
 • M’n trouwe vriend het gelukkig weer doet 🙂
 • De mensen in India denken dat deze dieren het koud hebben wanneer het 25 graden is overdag?

~DSC_7965~DSC_7966~DSC_7968~DSC_8021

 

 • Ik regelmatig gemediteerd heb en yoga heb gedaan?
 • Dit s ’avonds regelmatig boeddhistisch heb afgesloten met wat alcohol?
 • Dat ik al een aantal keer met wat locals heb hardgelopen?
 • De meesten binnen 10 minuten al stoppen?! 😛
 • De rits van m’n tas nu al voor de 5e x gemaakt is?

~DSC_8088

 • Ik hier lichtelijk gestoord van wordt?
 • Ik me realiseer dat dit luxeproblemen zijn?! :p
 • Ik naar het toilet kan met een tas van 15 kilo op m’n rug en 1 van 5 kilo op m’n schouder?!
 • Ik dat toch ontzettend knap vind van mezelf 😛
 • Ze  zeggen van India: or you love it or you hate it?

Ik gisteren in het 2e vliegtuig geïrriteerd vroeg why are we not going?

 • De steward verbaasd vroeg where?!
 • Ik toen eindelijk doorhad dat we al in de lucht waren? 😛
 • Slaaptekort veel met je kan doen? 😛
 • Ik in dit celblok heb geslapen de laatste nachten in India?

~DSC_8152

 • Dit me wel 2,5 euro per nacht heeft kost?
 • Ik er eigenlijk wel heel goed geslapen heb?
 • Een mens niet zoveel nodig heeft in het leven?
 • De neurotische tik van het opruimen hier wel ver te zoeken was?!
 • Ik er tegelijkertijd van hou en soms ook haat?
 • Ik de mensen die jarig zijn geweest ook via deze manier feliciteer?
 • Dat hier iemand in zit maar de aap hem niet meer naar buiten liet gaan?!

~DSC_7613

 • Als je op de foto’s klikt je ze groter kan maken?

Phir Milenge!

 

 

 

 

14 comments

 1. Agnetha schreef:

  Wat ontzettend zielig van die kindjes. Ik zou ook gek worden. Ga je nog vaak aan terug denken. Veel plezier in de Filipijnen! Lekker weer een andere omgeving en een NL reisgenoot!! Enjoy!! Xx

 2. Inge schreef:

  Hey Aal,

  Wat een mooi verhaal weer! Leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt.
  Wel jammer van het moeder Theresa verhaal… Dat zou je juist een goed gevoel moeten geven en niet zo’n horrorverhaal. Ik geloof ook dat ik er agressief van was geworden door de onrecht die zo’n meisje (en de rest) wordt aangedaan.
  Gelukkig maak je verder leuke en mooie dingen mee. Je foto’s zijn erg mooi. Dat moet me toch een boek worden 😉
  Veel plezier nog.

  Groetjes Inge

 3. Marije schreef:

  hahaha, leuke feestjes zeker, maar de grote vraag is, met of zonder pollepels en Anita? Geniet chica!! XX

 4. jacqueline schreef:

  Leuk om weer te zien wat je allemaal beleeft. Moeder Theresa zal zich toch wel omdraaien in haar graf……

 5. marinka schreef:

  Super weer om telezen!! Enjoy en hele fijne feestdagen gewenst!!

 6. Suus schreef:

  Hee lieve Alida
  Leuk om te lezen hoe het met je gaat!
  Wat een zielig verhaal over die kinderen. Om die aangeklede dieren moest ik wel heel hard lachen.
  Leuk die paarse outfit, staat je goed!
  Veel plezier daar, fijne feestdagen en veel geluk voor het nieuwe jaar!
  Groetjes xxx Suus

 7. Rodney schreef:

  Hoi Ali,

  Mooie verhalen weer:-)
  Heb je nog steeds een frisse smaak na het tandenpoetsen……Whahahahaha:-)

  Kus Rod xxx

 8. Henk schreef:

  ja Alida die kleding staat je goed mooi ook dat je goed ziet dat een mens niet veel nodig heeft om gelukkig te zijn xxx

 9. Marianne schreef:

  Hoi Alida,

  Fijn!! Vrijwilligerswerk !! Zo zielig voor die kinderen. Ik lees dat je steeds nieuwe vrienden om je heen hebt, is toch fantastisch. Beetje jammer dat de kapper daar zo duur is 🙂 En een slaapplaats kost ook aardig wat geld daar 🙂 Slafeestjes?? Wil je iedereen daar de groeten van mij doen:) Veel reisplezier!!!xx

 10. Rosanne schreef:

  Jeetje Aal wat een aanbidders..ik raak de tel kwijt.Gelukkig kan je ook goed van je af bijten ;-), maar dat krijg je met zo’n mooie sari. Wat ontzettend erg van die kindjes..verschrikkelijk triest. Nu op naar nieuwe avonturen, heel veel plezier op de Filippijnen. X

 11. Nichtje schreef:

  Lief nichtje!!! Wat een verhaal weer! Poeeee ik vind het best wel heftig allemaal! Zorg goed voor jezelf! Lekker genieten op de philipijnen en lekker een maandje Nederlands kletsen! Tot snel! Dikke kus

 12. Theo schreef:

  Hoi, stoere! Geloof je in toeval? Ik wel. Zit ik naar 1 van mijn favorite Tv zenders te kijken zie ik en paar tulbandjes in de weer met een vuurtje aan de rivier. Ik had jou verhaaltje nog niet gelezen :O ging het dus over Varanasi met de dooie verbranding. Bij de Ganges zie ik van die mini bootjes met bloemetjes en kaarsjes…zal best eens die van jou geweest kunnen zijn:-).En geloof het of niet zijn ze in dat open riool aan het vissen, en vangen ze nog levende visjes. Daar moet je mij mar eens meer over vertellen hoe dat kan.

 13. Theo schreef:

  Sh.t was nog niet klaar met m,n verhaalje. Het is wel leuk dat wij jou als verslaggeefster ter plaatse hebben in bijzondere landen.We zijn natuurlijk zeer benieuwd naar het volgend hoofdstuk, ben benieuwd of je de gevolgen van de Tyfoon, of is ‘t Cycloon nog zal zien. Toevalligheidje 2, op Discovery een documentaire over WO2, komt Manilla voorbij, deze stad is erg plat geweest wo2. Het zal zeker weer een spanend avondtuur worden, pas goed op je zelf, en natuurlijk een fijne kerst, en nu ik het schrijf, jij zal eerder belanden in 2015 dus alvast de beste wensen, ook voor je familie en mede reizigster. Knuffel van Saskia en natuurlijk van mij Theo.
  ps. Bijzonder tempeltje in India, nouw snap ik waarom ze zo druk met hun dolkjes zijn!:-):-)

 14. Henk schreef:

  Gave wist-je-datjes en mooi verhalen, maar wat een enorm kut verhaal van die kindertjes zeg. Bah bah bah wat een leed. Mensonterend. 🙁 Ik hoop dat je het een beetje van je af heb kunnen zetten.

  Prachtige foto’s weer bij het verhaal. Ben benieuwd naar je avonturen in het nieuwe land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *