Honey.. I’m home :) :)

Goedenavond!

Ja hoorrr jullie lezen het goed.. ik ben inderdaad weer (ff) thuis ๐Ÿ˜‰ Super leuk om iedereen weer te verrassen ๐Ÿ™‚ En voor degenen die ik nog niet gezien heb, dit gaat binnenkort goed komen ๐Ÿ™‚ Ik was het ff helemaal zat in India en als het zo ver is, dan moet ik ff afstand nemen ๐Ÿ™‚ Het getoeter, gerochel, geboer, dezelfde gesprekken (what’s your ‘good’ name, where are you from (Oh Holland, good country! Have you been there? No…..;)) how many times India.. veel verder komen de meeste mensen niet ๐Ÿ˜‰ het afval overal, de drukte, de 3 miljoen foto’s waar ik op sta, de gasten die denken dat je met ze het bed in wil duiken, op het moment dat je 1 biertje hebt gedeeld, etc, etc. Dit betekent uiteraard niet dat ik niet terug ga naar India… want ondanks deze nadelen blijft het een supertoffe ervaring om daar rond te lopen.. soms ook wel dankzij deze punten denk ik ๐Ÿ˜› Ik denk dat het in Januari weer zover is ๐Ÿ™‚ Dan is het weer ook beter op de plekken waar ik nog heen wil.. en daarna wordt het een ander deel van de wereld (als ik me emotioneel los kan maken van het vieze, drukke, maar Incredible India ;))

Ik had natuurlijk vrij kort geleden m’n blog online gezet, maar heb in de laatste week in Manali nog wel wat leuke dingen meegemaakt en mooie foto’s kunnen maken!

Ik was zoals ik vertelde aan het wachten op Nina, om samen nog een wandeling te gaan doen… tijdens dit wachten hoorde ik steeds meer negatieve verhalen over deze trek..als je ‘m doet zonder gids.. en niet omdat ze je zelf rond wilden leiden, want ze zeiden allemaal dat het te koud werd (dat achteraf gezien waarschijnlijk wel mee zou vallen want wij hebben gekampeerd toen het vroor) maar er verdwijnen dus mensen in deze valley.. pas geleden nog een jongen uit Polen, waarvan grote pamfletten in de hele stad hingen.. Dus ik heb Nina teleur moeten stellen dat ik niet meeging.. zij is de trekking toch gaan doen, lekker eigenwijs ๐Ÿ˜‰ Voordat Nina kwam heb ik mezelf een paar dagen vermaakt, aangezien de andere toeristen weer alleen Israรซliรซrs waren die stoned worden interessanter vinden, dan wandelen in de supermooie omgeving ๐Ÿ™ En of die omgeving mooi is.. ! Een Nepalees (die werken veel in India) adviseerde me nog naar het deel van de waterval te gaan waar niet iedereen heen gaat, omdat deze mooier was.. en daar had hij gelijk in.. wauw, echt supermooi!). En de omgeving was gevuld met appelboomgaarden.. waar ik een aantal appeltjes vanaf heb gehaald uiteraard ๐Ÿ˜› Ik kwam natuurlijk weer een local tegen, waar ik een paar woorden mee kon wisselen dankzij m’n Hindilesjes.. en ze wilde de foto’s graag hebben.. heb ze uitgeprint voor haar en heb haar de volgende dag geprobeerd te vinden.. De mensen wonen namelijk naast een dorpje waar ze de naam niet van kennen.. je wordt dus regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd.. maar uiteindelijk heb ik haar zoon gevonden (hoop ik :P) dus ik denk dat het wel goed is aangekomen ;).

~20151001_145043 ~20151001_165435 ~DSC_4884 ~DSC_4903 ~DSC_4916 ~DSC_4928 ~DSC_4932 ~DSC_4936 ~DSC_4939 ~DSC_4958 ~DSC_4968 ~DSC_4972 ~DSC_4977 ~DSC_4980 ~DSC_4986 ~DSC_4991 ~DSC_4992

Tijdens een andere wandeling kwam ik uit in het wintersport gedeelte, als er sneeuw ligt ๐Ÿ™‚ Grappig om dit te zien zonder sneeuw, erg leuk om te zien hoe de locals hun vakantie doorbrengen, aangezien dit erg populair is bij de locals.. Ook een erg leuke wandeling langs de dorpjes… gaaf om te zien hoe de mensen leven! Indiรซrs zijn van nature erg lui.. wat soms wel mooi uitkomt aangezien ik weer een lift terug had, naar Manali, van een honeymooncouple ;), dus niet de hele weg weer terug hoefde te lopen ๐Ÿ™‚

~20151002_125703 ~20151002_125737 ~20151002_130433 ~20151004_221128

Toen Nina aankwam hebben we gezellig bijgekletst onder het genot van een lekker bakkie koffie bij Honey Hut, dit is een keten als Starbucks of Coffee day, maar de latte was hier nog veel lekkerder.. je begrijpt wel waar ik de afgelopen week regelmatig heb gezeten ๐Ÿ™‚ Toen samen naar de waterval gelopen, aangezien deze omgeving zo mooi is, dat ik het niet erg vond om het nog een keer te doen ๐Ÿ™‚ en de volgende dag een scootertje gehuurd en lekker rondgecrosst naar twee andere dorpjes om de omgeving en tempeltjes te bekijken.. Leuke afsluiter van India voor dit jaar ๐Ÿ™‚ En we gaan weer afspreken samen, volgend jaar want dan is zij ook weer terug in India.

~DSC_5008 ~DSC_5011 ~DSC_5020 ~DSC_5038 ~DSC_5040 ~DSC_5043 ~DSC_5059 ~DSC_5068 ~DSC_5074 ~DSC_5083

 

Met een alweer 14 uur durende nachtbus naar Delhi vertrokken.~DSC_4959

Hier kwam ik s’ochtends aan en dezelfde avond moest ik alweer naar het vliegveld. Voor de dag een kamer gehuurd, om m’n tas neer te zetten en 2x te kunnen douchen (lees: een bucket met koud water). Wat prima was, aangezien het daar echt zooo vies heet is! Dus eigenlijk 2 nachtjes weinig geslapen.. maar die heb ik wel weer bijgeslapen in m’n eigen bedje ๐Ÿ™‚

~20151002_105209

Heb de laatste dag nog een paar leuke boeken gekocht, 2e hands op straat.. en die man vond het zo grappig dat ik in het Hindi aan het afdingen was, dat hij mij een boekje met Learning Hindi heeft geleend, die ik hem de volgende keer terug moet geven als ik weer in Delhi ben.. dus ik heb beloofd dat ik vloeiend Hindi spreek als ik weer terug ben in India ๐Ÿ˜›

Wist je dat:

 • Ik het hรฉรฉl fijn vind om weer terug te zijn en iedereen weer te zien?
 • Ik het super vind dat ik weer lekker m’n gezonde eten en sporten op kan pakken?
 • Ik natuurlijk wel veel gewandeld heb, maar maar 3x heb hardgelopen?
 • Ik nu al 2x heb hardgelopen ๐Ÿ˜‰
 • Ik toch nieuwe hardloopschoenen moet gaan kopen omdat in deze ongeveer 20 gaten zitten?!
 • Nina en ik nog steeds lol hebben om de opmerking, dat hij wel wist wie de vader was van de eerste kitten?
 • Ik met Aeroflot, een Russische maatschappij teruggevlogen ben?
 • Ik hoop dat ik niemand beledig als ik zeg dat ik het meerendeel van deze mensen niet zo aardig vind?
 • Ik me al een paar keer rot geschrokken ben van de prijzen voor de boodschappen en koffie ๐Ÿ˜‰ ?
 • De koffie in India minder goed is, maar de beste cappuccino’s/latte’s wel maar 1 euro zijn?
 • Ik de lekkere chai ga missen?
 • Ik denk dat ik maar snel weer een ticket ga boeken?! Whahaha

~20151002_105306

 • ย Ik in cafe ‘Ride In’ ben geweest en alles er zo uit zag?

~DSC_4994

 • Ik dit echt een goed idee vind om je cafรฉ op zo’n manier in te richten?
 • Deze meneer Charras aan het plukken was om dit later lekker te roken?

~DSC_5056

 • Wij het aanbod om samen met hem te roken toch maar afgeslagen hebben?
 • De spelling in India toch echt grappig blijft?!

~20151001_170214

 

 • Ik India wil bedanken voor de afgelopen 3 fantastische maanden?!

~20151002_105224 ~20151002_105659

Tot snel!!

2 comments

 1. Vanessa schreef:

  jaaaaa lief nichtje daar ben je weer! Snel afspreken en bijkletsen. Dikke kusss

 2. Henk schreef:

  heerlijk dat mijn mooie eigenwijze dochter weer thuis is!maar wanneer zij in india is en het daar dan naar haar zin heeft vind ik dat ook heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *