Excuse me madame, one pic?!

Namaste!

Nou daar zijn we dan eindelijk met het eerste blog uit India! Je kan zien dat ik het goed naar m’n zin heb en daarom weinig tijd neem om te bloggen 🙂 Maar ik kan m’n trouwe lezers natuurlijk niet teleurstellen :)Dus hou je vast voor de ‘korte’ samenvatting van de afgelopen maand 😛

De heenreis met Air India is dit keer voorspoedig verlopen, ik heb geen vlucht gemist 😛 lk ontmoette direct een oudere dame uit Delhi, die ik hielp met haar koffertje na het opstijgen.. dat vond ze zo super lief, dat ze me midden in de nacht wakker schudde om haar koffertje weer terug te plaatsen in de bagageruimte whaha ongelooflijk!

Ik ben 2 dagen in Delhi geweest en de eerste dag heb ik gelijk weer geleerd dat ik me niet moet laten oplichten, een paar reisbureaus ingelopen omdat ik dacht dat ik daar wel goede informatie kon krijgen.. goede informatie hoe je niet opgelicht wilt worden ja 😉 Uiteindelijk zelf een treinkaartje op de kop kunnen tikken, nadat ik ook weer overal heen werd gestuurd omdat het ticketcenter ‘gesloten’ zou zijn, zodat ze je voor 10x zoveel geld een kaartje aan kunnen smeren.. Schurken! De tweede dag een tour gemaakt door Delhi met allemaal andere toeristen… uit India! Te lachwekkend voor woorden hoe de gids ontzettend geïnteresseerd alles vertelde en het hele verhaal dan in 1 zin in het Engels vertaalde. Ik moest hem overal volgen, madame,follow me! Ik verloor al snel m’n interesse dus ben lekker m’n eigen gang gegaan 🙂

~DSC_2083 ~DSC_2118 ~DSC_2141 ~DSC_2159

Aan het einde van de dag ontmoette ik een aardige man van 65, een Sikh die me rondleidde in een tempel en me nog een andere tempel liet zien die volgens hem mooier was dan de Taj Mahal.. nou echt super mooi in het donker met de lichtjes, maar mooier als de Taj is dan weer wat overdreven 😛 In de Sikhtempels geven ze gratis eten weg, aan iedereen die aanschuift, dus deze man vond het wel een goed idee dat ik het lekkerste Indiase eten zou proeven dat ik maar zou kunnen krijgen.. erg leuk, ik voelde me alsof ik bij de soepbus was aangeschoven op zoek naar gratis eten whaha.. maar idd erg lekker 🙂 Deze man wil alleen wel elke dag bellen en smsen met me dus daar ben ik een beetje afstand van aan het nemen..:P

~DSC_2179 ~DSC_2183

In de trein richting Agra ontmoette ik Oliver, een Duitser met wie ik samen moest vechten voor ons plekje in de trein met een paar Indiërs die uiteraard weer op de verkeerde plek zaten J De volgende dag ontmoette ik ook Ralf, de vriend van Oliver die weer vanuit Varanassi kwam. Hartstikke aardige gasten! Ik had een kleine inschattingsfout gemaakt, aangezien de Taj Mahal gesloten is op vrijdag! En wanneer was ik daar?! Had ik kunnen lezen in m’n achterlijk dikke Lonely Planet maargoed 😛 Uiteindelijk ben ik 2x gegaan, 1x op donderdag en 1x op zaterdag, ik kreeg de Duitsers zover om, om half 6 op te staan voor de sunrise en foto’s te kunnen maken zonder andere mensen.. Haha weinig kans hans! Maargoed, we hebben ontzettend veel lol gehad om de mensen na te doen die die gekke foto’s aan het maken waren met je vinger boven op de Taj, express verkeerd.. het grappige was namelijk dat sommige Indiërs niet wisten waarom ze hun vinger boven op de Taj hielden, met het resultaat dat al hun foto’s er zo uitzagen 😛

~DSC_1497

Maar we hebben natuurlijk ook behoorlijk wat serieuze foto’s gemaakt, want ja, ik ben en blijf toch een toerist 😛 Er zijn mensen die zeggen emotioneel te worden van de schoonheid van de Taj, het gebouw is echt super mooi en stond ontzettend hoog op m’n lijst (die zoals iedereen weet ook ontzettend lang is :P) maar ik ben er niet gaan staan janken, dat vond ik dan wel weer wat overdreven haha. De dag dat de Taj gesloten was nog wat andere dingen bezocht, was leuk!

~DSC_1416 ~DSC_1529 ~DSC_2225 ~DSC_2272 ~DSC_2325 ~DSC_2349 ~DSC_2362 ~DSC_2392 ~DSC_2425 ~DSC_2436 ~DSC_2443 ~DSC_2487 ~DSC_2497 ~DSC_2517 ~DSC_2534 ~DSC_2564~DSC_1421~IMG_1137

Op zaterdag in een airco trein richting Jaipur vertrokken, nog nooit in zo’n luxe trein gezeten in India en ik had het zelfs koud op het eind, maar ik had geen keuze want er was geen goedkopere te krijgen. Daar ontmoette ik m’n rickshawdriver Islam, die ik nooit meer heb losgelaten 🙂 In plaats van met de trein rond te gaan reizen, ben ik de afgelopen weken aan het rondtrekken in Rajasthan in een auto! Wat een luxe! Natuurlijk een stuk duurder, maar ik kom op plekken waar je normaal als toerist nooit komt, ik heb niet zoveel last van de Indiërs die continu wat van je willen (afgezien van alle brutale mensen die continu met je op de foto willen… Excuse me Madame, one pic please?!) Maar daar komen af en toe wel errug leuke foto’s van, vooral de foto’s waar de kindjes vrijwillig op je schoot kruipen, daar hou ik van 🙂 🙂

~DSC_4770 ~IMG_20140926_202508

 

Islam heeft me rondgeleid in Jaipur waar ik nu echt alles heb gezien, heel leuk, van tempels met mooie uitzichten, naar een Bollywood film geweest in de bekende bios Raj Mandir, gegeten in een soort amusementspark, waar we geëntertaind werden door dansende mensen en waar een soort kermis was, echt heel grappig… nooit gedacht dat ik naar zoiets zou gaan als ik in India was.

~DSC_3252 ~DSC_3246 ~DSC_3222 ~DSC_3159 ~DSC_2970 ~DSC_2941 ~DSC_2901 ~DSC_2896 ~DSC_2873 ~DSC_2868 ~DSC_2858 ~DSC_2840 ~DSC_2793 ~DSC_2757 ~DSC_2742 ~DSC_2661 ~DSC_2674 ~DSC_2654 ~DSC_2648 ~DSC_2637~IMG_20140926_220238

We zijn ook twee dagen naar Shekhawati geweest, hele schattige dorpjes met allemaal muurschilderingen en de originele bevolking. Mannen die met z’n allen zitten te kaarten, vrouwen voor de deur in allemaal gekleurde kleding.. super!

~DSC_3362 ~DSC_3364 ~DSC_3379 ~DSC_3381 ~DSC_3395 ~DSC_3410 ~DSC_3464 ~DSC_3479 ~DSC_3547 ~DSC_3587

Van hieruit de tour de Rajasthan begonnen.

We zijn gestart in Bikaner, waar we naar de rattentempel zijn gegaan. Hier wilde ik zelf heel graag heen, dit had ik op tv gezien, de hindu’s geloven dat de ratten hun voorouders zijn, de ratten lopen overal rond, over je voeten als je niet uitkijkt en drinken uit grote schalen met melk..Ik vond het uiterst interessant, totdat 1 van de vrouwen uit dezelfde schaal met melk dronk omdat dit geluk brengt, dat vond ik dan zelfs weer ranzig hahaha.

~DSC_3644 ~DSC_3659 ~DSC_3673 ~DSC_3679

De afstanden die we overbruggen zijn soms rond de 250 km, dus we zitten af en toe hele dagen in de auto, maar dan stoppen we op plekjes om chai te drinken, dan kan je lekker liggen op van die bedden en bijkomen van de auto reis..

~DSC_3599

Vanuit Bikaner zijn we vertrokken naar Jaisalmer waar we een tour door de woestijn hebben gedaan op kamelen, 3 dagen en 2 nachten, echt SUPER! Veel over de kamelen geleerd, tot rust gekomen op die beestjes, aangezien je soms alleen maar de voetstappen hoort en het geluid van de windmolens die echt overal staan.. s’nachts geslapen in de woestijn (d8 dat dit alleen maar zand zou zijn maar je hebt maar een aantal zandvlaktes en verder nog best veel bomen en planten) onder de sterrenhemel, echt prachtig! Wel keihard om op het zand te liggen, had ik ook niet verwacht, waar de stapels dekens niet tegenop konden maarrrr ik heb 2 n88 in de woestijn geslapen haha.. Echt onwijs aardige gidsen, vooral het kleine mannetje Bilal, die elke dag heerlijk voor ons kookten en ons de dorpjes lieten zien met alle kindertjes. Aangezien ik hier net zwarte piet lijk, hebben we grote zakken met snoep gekocht om aan de kindjes te geven, want als ik elk kind geld moet geven ben ik volgende week weer terug in Nederland 😛

~DSC_3847 ~DSC_3941 ~DSC_3997 ~DSC_4032 ~DSC_4050 ~DSC_4095 ~DSC_4112 ~DSC_4138 ~IMG_0070 ~IMG_0078

 

~IMG_20140930_113659 ~IMG_20140930_160859~IMG_0090

De kamelen Gura, Papu en Rajul hebben m’n hart gestolen, vooral Rajul wilde elke keer met me zoenen 😛

~DSC_3959 ~IMG_0059

Jaisalmer zelf wordt the golden city genoemd en is ook echt heel erg mooi! Rondgeslenterd in de straatjes en over markten gelopen en allemaal mooie foto’s kunnen maken van de haveli’s (gebouwen) en natuurlijk de mensen..

~DSC_3693 ~DSC_3697 ~DSC_3722 ~DSC_3730 ~DSC_3735 ~DSC_3746 ~DSC_3771 ~DSC_3778 ~DSC_3782 ~DSC_3814~DSC_4165 ~DSC_4169

Van hieruit zijn we vertrokken naar Jodhpur, the blue city. Hier had ik ook over gelezen en foto’s van gezien, en de oude stad is inderdaad blauw! De blauwe kleur helpt tegen de muggen zeggen ze, ik denk dat de kleur de muggen richting mij dreef 😛 Ik word hier namelijk behoorlijk lek gebeten! Jodhpur heeft ook een groot fort die ik bezocht heb, bijna elke plek in Rajasthan heeft een fort, de ene nog mooier en groter als de ander!

~DSC_4199 ~DSC_4232 ~DSC_4296 ~DSC_4307 ~DSC_4330 ~DSC_4334~IMG_0152

Van hieruit zijn we naar Ranakpur gereden, waar we de Jain temple hebben bezocht, erg gaaf! Hierna naar Kumbhalgarh gereden, een klein heuveldorpje waar we hebben overnacht en waar we een licht en muziekshow hebben gezien bij het fort. Erg interessant, maar niet heus, was allemaal in Hindi maar de lichten waren wel mooi. De wegen erheen en er vandaan waren echt supergaaf, allemaal bergweggetjes met schitterende uitzichten en allemaal kleine dorpjes waar we weer gestopt zijn om chai te drinken. Daar zou je normaal niet stoppen als je met de trein of de bus gaat 🙂

~DSC_4641 ~DSC_4666

Van hieruit naar Udaipur gereden, waar de James Bond film Octopussy is opgenomen. Echt een onwijs gaaf plaatsje, vooral in het donker, wanneer de verschillende hotels en de city palace verlicht zijn. De eerste avond zijn we naar een voorstelling geweest, ik dacht ach ja weer zo’n Aziatisch showtje, we zien wel, nou niks was minder waar, was echt super gaaf! Vooral de laatste dame van 67, die stond op een gegeven moment met allemaal schalen op haar hoofd in glas, echt ongelooflijk wat die vrouw allemaal kon. Weer een super mooie zonsondergang gezien en hier dan eindelijk een massage genomen.. was nu al 3 weken in India en had er nog geen 1 gehad 😛

~IMG_0230

Van hieruit zijn we naar Chittorgarh gereden, weer een fort, maar wat voor 1! Echt onwijs gave tempels, waar we bijna de hele dag hebben rondgelopen.

En als klap op de vuurpijl zijn we nu in het dorpje waar Islam is opgegroeid, allemaal moslim’s, super vriendelijke mensen die me volproppen met eten en chai, 2 nachten hier geslapen op het dakterras op dekens, wat minder hard was als de woestijn, rondgelopen in het dorpje en in een ander dorpje naar een school geweest waar ik binnengehaald werd als de koningin. Hier zou ik wel graag vrijwilligerswerk willen doen maar het is de vraag of dit kan, of die mensen hier een vergunning voor hebben. Gisteravond ook gegeten bij de directeur van de school en z’n vrouw, super vriendelijke mensen met 4 dochters, waarvan 1 tweeling, die ook goed engels konden! Ik moet hier wel hééél erg m’n Westerse tijd achter me laten en aan het feit wennen dat ik in India ben, dat als je net je bed uit komt (wat wel uiterst vroeg is aangezien ze je om half 6 wakker schreeuwen vanuit de moskee) ze vragen of je wil liggen omdat je er ‘moe’ uitziet. Ik heb totaal geen privacy, op het moment dat ik m’n laptop uit m’n tas haal omdat ik de gesprekken toch niet versta, staat de hele familie om me heen om mee te kijken, als we over straat lopen moeten we ongeveer een half uur met iedereen praten en elk huis waar je langskomt moet je chai of koffie drinken (wat vaak echt niet erg is :P) maar het is het meer dan waard!

~DSC_5052 ~DSC_5094 ~DSC_5117 ~DSC_5122 ~DSC_5124 ~DSC_5149 ~DSC_5169

Ik ben naar een moslimbruiloft geweest… eigenlijk alleen de eerste helft dus heb alleen de bruidegom gezien maar wel heel grappig om mee te maken.. de bruidegom wordt op een wit paard gehesen met allemaal tierelantijnen en zit daar dan opgedoft mooi te wezen. Iedereen vecht met elkaar om naast hem te staan en dan geld omhoog te houden om te laten zien dat ze hem een ‘blessing’ geven. En OMG wat ben ik daar aangevallen door kinderen zeg, ik ben al heel wat gewend dat iedereen maar met je wil praten en je aanstaart, maar dit was echt NIET normaal! We gingen even ergens apart zitten om te eten en de kinderen stonden echt te vechten voor de deur om naar binnen te komen.. heb echt nog nooit zoiets meegemaakt! Het kleine nichtje van Islam werd er zelfs bang van zo extreem was het!

~DSC_5224

Van hieruit zijn we verder gereden naar Ajmer waar we een heilig moslimgraf hebben bezocht. Hier heb ik geleerd hoe ik mezelf moet wassen voordat ik een moskee betreedt.. altijd handig om te weten voor als ik met Islam ga trouwen 😛 Van hieruit verder gereden naar Pushkar, wat een heilige plek is voor de hindu’s. Ik vind het niet heel boeiend hier 😛

Wist je dat:

 • Ik al een aantal keer heb hardgelopen!
 • Ik trots ben op mezelf?
 • Ik dit keer m’n hardloopschoenen niet voor niks heb meegenomen?
 • Deze koe 5 poten heeft?
 •  ~DSC_3226
 • Er nu allemaal weetjes over kamelen volgen?
 • Ik niet weet of iedereen dat interessant vind maar ik het toch wil vertellen 😛
 • Kamelen maar 1 x per dag water hoeven te drinken?
 • Ze ongeveer 10 liter water drinken, dit opslaan in hun bult en hier de hele dag van leven?
 • Ze maar 2-3 uur slapen per nacht?
 • Ze de rest gebruiken om gras te kauwen en te herkauwen?!
 • Ik jullie nu wel genoeg verveeld heb met kamelenweetjes?
 • Ik weer een kapotte telefoon heb?!
 • Ze hier de gekste dingen vervoeren?? ~DSC_5323
 • Ik de eerste 2 weken weer darmproblemen heb gehad?!
 • Het nu gelukkig goed gaat en ik hoop dat het zo blijft gaan 🙂
 • Ik hoop dat jullie niet in slaap zijn gevallen van m’n blog 😛
 • Dit mannetje van 15 me aan het verleiden was? ~DSC_3686
 • Ik al aardig wat woorden hindi heb geleerd?

Phir Milenge!

17 comments

 1. saskia schreef:

  Wat beleef je toch veel. Weer erg leuk om
  te lezen.
  Foto’s zijn fantastisch,je lijkt wel een prof.
  Veel plezier voor de komende tijd.
  Groetjes Theo en Saskia

 2. Marloes schreef:

  Super leuk om je blog lezen! Nog heel veel plezier gewenst!
  Groetjes marloes

 3. Isa schreef:

  Leuk verhaal, mooie foto’s….helemaal naar je zin! Top

 4. Monique schreef:

  He Aaltje,
  wat een top reisje nu al.
  De pic’s zijn echt prachtig en wat heb je alweer veel gedaan in zo een korte tijd.
  Kijk uit naar je volgende opsomming 😉
  Geniet er vooral heel erg van en blijf die bucketlist afstrepen maar ook vullen.

  gr Monique

 5. Marianne schreef:

  Hoihoi

  Dus je hebt de prins op het witte paard ontmoet:) Alleen was hij al uitbesteed. Foto’s zijn weer prachtig!Gelukkig blijf je een toerist :), zoals je zelf schrijft.Veel plezier!!! En genieten daar!!!XxX

 6. Astrid schreef:

  Fantastische foto’s Alida.
  Leuk en herkenbaar voor ons.
  Veel plezier nog verder!

 7. Remko schreef:

  Like! Weer supercool om te leZen!!

  Ben je de curry en koriander al zat? 🙂

 8. jacqueline schreef:

  Wat leuk om je belevenissen weer te lezen en te zien. Prachtige foto’s!
  ik vind het elke keer weer zo bijzonder om te zien hoe jij je onderdompelt in de cultuur.

  ps sas geniet van het het tijdelijke bestaan als auto”bezitter”!

 9. lies schreef:

  ik heb tijdens het lezen het gevoel dat ik mee op reis ben.
  Veel plezier nog en blijf vooral schrijven over je avonturen .
  liefs Eric en lies

 10. Harry schreef:

  He Aaltje
  Leuke verhalen, je maakt wat mee daar he, beetje korte blog ditkeer,volgende keer iets meer vertellen he!
  Mooie foto’s ook allemaal, heel veel plezier verder, lekker genieten,
  groetjes Harry

 11. Agnetha schreef:

  Hey wijffie,
  Super leuk om weer te lezen! En wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt! Dat ene kleine kindje met dr duimpje in dr mond…lijkt wel of ze make-up op heeft maar dat zullen vast haar ellelange mooie wimpers zijn! Ik vind trouwens die aap ook wel fotogeniek haha! Nou meis, blijf genieten maar pas ook goed op jezelf! Er lopen meer debielen rond dan er vast zitten!! Dikke kus van ons!

 12. Silvia schreef:

  Hi aal, wow wat een mooie foto’s en leuk geschreven !
  Wat maak jij een hoop mee! Veel plezier en doe voorzichtig xxxx

 13. Annette schreef:

  ha Alida,
  geweldig te lezen en te zien hoe je het in India hebt!
  blijf genieten van deze unieke reis! Take care!
  groetjes, Annette

 14. Irene schreef:

  Heeey buufie
  Geweldig hoor en wat een pracht foto’s,echt genieten.
  Ik zei altijd;ik hoef niet naar India(druk,lawaai,stank,ziek),maar als ik jouw verhalen hoor en je foto’s zie,TJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA dan slaat de twijfel toe.
  Blijf genieten en wij blijven je volgen
  Good Luck XOXO
  Irene

 15. Annet M. schreef:

  Wat weer een heerlijk verhaal om te lezen!! Gaaf wat je allemaal ziet hoor! En wat een prachtige foto’s. Lieve Alida, ga nog maar lekker door met genieten! liefs

 16. Nichtje schreef:

  Lief nichtje! Wat een verhaal weer! Echt super leuk om te lezen.
  Als ik het lees beleef ik het helemaal met je mee. Heel tof! Ook het verhaal van de kamelen, ik vond het wel interessant hoor 🙂 En slapen in de woestijn! Super cool! Veel plezier en ik ben benieuwd naar je volgende avonturen. Dikke kus

 17. Henk schreef:

  Dit hele boekwerk vanochtend nog eens gelezen. Mooie verhalen weer hoor! Maar aaaarghhh die foto’s waarbij je een gebouw lijkt vast te houden… waarom zusje waarom?! Haha die vind ik zo verschrikkelijk. Snel je nieuwere verhaal lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *